TRUBBEL MED THEO

- in Frågespalt

I Lundagårds nya frågespalt svarar Theodor Bondestam på läsarnas frågor. Denna vecka har en läsare hamnat i kärlekstrubbel.

Hej Theo! Jag har ett riktigt kärleksproblem. Jag har blivit kär i min kompis kursare! Hon är jättesöt och checkar verkligen alla boxar. Problemet är bara att jag inte vet om hon gillar mig också. Vi hänger ganska mycket alla tre och jag tror att vi har flörtat lite när min kompis tittar bort. Men tänk om jag blottar mitt hjärta och får nobben? Då är ju allt paj. Hjälp mig Theo, jag blir galen!
/Desperat romantiker

Hej Desperat romantiker! Vilket jobbigt kärlekstrubbel du har. Det låter verkligen som att du är just en sann romantiker. Jag tycker att du beskriver situationen på ett fint sätt och jag tror att du både kommer att få och ge mycket kärlek under ditt liv.

Du undrar hur du ska göra. Kanske måste allt inte vara så desperat och romantiskt som det verkar? Av din fråga låter det som att du har två alternativ. 1. Att du med darrig röst bekänner dina känslor och att de är besvarade – sedan lever ni lyckliga i alla era dagar. 2. Att du gör likadant men att du får nobben.

Jag tror att du har många fler alternativ än så. Du kanske kan börja med att berätta om den här situationen för din kompis? Hen känner ju er båda. Du kan också ta initiativ till att umgås ensam med kursaren – då slipper ni ju flörta bakom kompisens rygg. Du måste inte heller bekänna dina storslagna känslor med en egenskriven dikt (eller något annat hyperromantiskt). Kanske räcker det med att du gör några lättare antydningar?

Slutligen: Om du får nobben tror jag faktiskt inte att allt är paj. Det finns andra som är jättesöta.

Med det sagt vill jag inte heller kväva den stora romantikern i dig. Om du trots allt känner för att uppvakta kursaren med en stor bukett rosor och en gitarrackompanjerad kärlekslåt – då ska jag inte stoppa dig.

Lycka till!

Theo