TRUBBEL MED THEO

- in Frågespalt

I Lundagårds frågespalt svarar Theodor Bondestam på läsarnas frågor. Veckans frågeställare känner sig ledsen över sexlivet i sin relation och undrar vad hen ska göra.

Hej Theo,
Jag och min pojkvän har en bra relation på många sätt. Vi skrattar mycket tillsammans, delar många intressen och är attraherade av varandra. Det enda problemet är att han är så dålig i sängen. Han blir liksom passiv och verkar inte tycka att det är kul. Jag försöker ta initiativ men han säger nej till det mesta. Kanske är han helt enkelt inte en särskilt sexuell person. Det här gör mig så uppgiven och om det inte blir bättre tror jag att jag måste göra slut. Vad ska jag göra?

Hej,

Det är lätt att börja rannsaka sig själv i din position. Att tro att det är det är du som gör något fel eller att du får nöja dig med din pojkväns passivitet. Det gläder mig att du inte verkar gå i den fällan och att du kan hålla din självkänsla intakt. Jag tycker också att du gör rätt som vill förändra det här.

Men hur ska du gå till väga? Jag förutsätter att även din pojkvän vill ha ett bra sexliv. Han är säkert väl medveten om sina brister i sängen och jag kan tänka mig att han vill förbättras. Kanske hämmas han av alla ideal som finns om hur det ”ska vara” i sängen? Min gissning är att han skäms över det här och det gör förstås inte saken lättare.

När ni pratar om det här, för det tycker jag att ni ska göra, kan det vara bra att låta samtalet vara fritt från krav, prestationer och förväntningar. Om ni kan ha ett öppet snack om vad ni gillar i sängen – jag är säker på att din pojkvän har flera exempel – så tror jag att ni kan få det mycket hetare framöver.

Lycka till!

Theo