TRUBBEL MED THEO

- in Frågespalt

I Lundagårds frågespalt svarar Theodor Bondestam på läsarnas frågor. Veckans frågeställare undrar hur hen ska bjuda ut en kille hen skrivit med på Tinder på dejt.

Tja!
Jag har skrivit med en schysst och snygg grabb på Tinder i några dagar nu och skulle vilja kolla om han vill ses någon gång. Hur bjuder jag ut honom på bästa sätt? Borde jag skriva och kolla om han vill ta en öl? Chilla och kolla film? Något annat?
/A

Hej A!

En svår och ständigt aktuell fråga! Dejt-förslag är lite som poesi – de betyder ofta något helt annat än man först tror. Så här har jag fattat det:

  1. ”Chilla och kolla film” betyder att man vill ligga.
  2. ”Ta en promenad” betyder att man inte är tillräckligt intresserad för att spendera massa tid och pengar, men ändå nyfiken på att ses.
  3. ”Ta en öl” är det säkra kortet. Allt är möjligt, men det är inte det roligaste förslaget.

Du skulle kunna ta hänsyn till de här lite löjliga undertexterna. Om du vill. Men du skulle också kunna tänka att ”romantik” är mycket större än så. Att det handlar om ärlighet och magkänsla och spontanitet. Om du i själva verket vill gå på en hockeymatch med den snygga grabben – då kanske det är precis det ni ska göra.

Själv brukar jag välja ett mellanting. Jag vill inte vara alltför klyschig men jag vågar sällan föreslå något fullständigt oväntat. Det brukar sluta med ett glas vin och lite biljard.

Lycka till!

Theo

Läs också:

TROUBLE WITH THEO: ”I’m finding it hard to make friends!”

TRUBBEL MED THEO: ”Hur ska jag hantera mina äckliga korrekompisar?”

TRUBBEL MED THEO: ”Jag har blivit kär i min kompis kursare!”