1 december: Alva Rosengren

- in Julkalender, Julkalendern 2023

Det är 1 december och dags att öppna första luckan i Lundagårds julkalender! I dag möter vi studenten Alva Rosengren från Göteborg, som har bestämt sig för att utforska ett nytt material när hon pysslar årets julklappar.

Namn: Alva Rosengren
Ålder: 24 år
Hemort: Göteborg
Studerar: Litteraturvetenskap

Om du vore en jullåt, vilken låt skulle du vara och varför? 

– Min favoritjullåt är ”Mer Jul” av Adolphson & Falk, mest för att jag har så nostalgiska minnen av den.

Föredrar du att köpa begagnade julklappar eller nya? 

– Begagnade tror jag, eller att göra egna julklappar. Det jag tänker på i år är att jag ska göra julklappar i lera. Jag gillar att måla och pyssla och grejer.

Jul eller nyår? Varför? 

– Jul. Jag tror det blir mindre press på julen. På nyår är det så mycket förväntningar. På julen har man lite mer traditioner som man alltid gör och man får träffa hela familjen och så. Det känns väldigt tryggt på julen.

Om du skulle skapa en egen jultradition, vad skulle du göra och hur skulle du fira? 

– Lite så som jag gör nu med familjen. Gärna att det blir snö och mycket julmarknader, det gillar jag. Och att baka!