3 december: Siri Ankarfors

- in Julkalender, Julkalendern 2023

Bakom den tredje luckan i Lundagårds julkalender gömmer sig smålänningen Siri Ankarfors som uppskattar både klassiska traditioner och fyndiga filmer.

Namn: Siri Ankarfors
Ålder: 22 år
Hemort: Växjö
Studerar: Kandidatprogram i utvecklingsstudier

Om du vore en jullåt, vilken skulle du vara och varför? 

– Min favoritjullåt är ”Det är inte snön som faller” av Anders F. Rönnblom för jag tycker att den har en så härlig, rockig vibe och den har en jättecool tecknad musikvideo. Den är rockig, den är cool, den är fyndig. Och den är snyggt gjord, skulle jag säga.

Vad har ni för jultraditioner med din familj som du tycker om? 

– Vi brukar gå ut i skogen och hugga en julgran tillsammans och klä den såklart. Vi är väldigt klassiska men det är mysigt. Annars har vi andra klassiska jultraditioner, vi bakar lussekatter och pepparkakor tillsammans, och det finns julgodis.

Jul eller nyår? Varför? 

– Jag väljer jul. Det är så himla mysigt och man kan tagga upp och det finns så många mysiga traditioner man kan hålla hela december. Det är inte bara en dag, det är hela månaden.

Vad är din favoritjulfilm och varför? 

– Jag tror att just nu min favoritjulfilm är ”Klaus”, den tecknade. En av mina bästa kompisar som pluggar animation visade mig den och hon pekade ut alla jättefina, fyndiga saker. Alltså, allt arbete som har gått in i den. Jag tycker att den är så himla mysig och fint skapad.