5 december: Lotta Flink

- in Julkalender, Julkalendern 2023

På decembers femte dag träffar vi Akademiska Föreningens programchef Lotta Flink – skåningen som helst vill vibea i tomtebyn.

Namn: Lotta Flink
Ålder: 23 år
Hemort: Malmö
Studerar: Ämneslärare i svenska och religion. Jobbar just nu som programchef på Akademiska Föreningen (AF)

Om du fick vara en klassisk julfigur – Tomten, Rudolf eller en snögubbe – vilken skulle du vara?

– Snögubbe ändå. Det verkar mysigt. Man blir pyntad. Får stå och chilla lite.

Om du fick byta plats med en julkaraktär för en dag, vilken skulle det vara och varför?

– Det finns en Rudolf-film som jag tittade på när jag var liten, och i den finns det en liten ren som är Rudolfs stora kärlek. Hon jobbar inte, utan vibear i tomtebyn. Det hade jag nog valt, att bara få hänga i tomtebyn men inte behöva dra släden. Det tycker jag känns jättejobbigt.

Hur ser dina jultraditioner ut?

– Jag börjar lyssna på julmusik i november, och börjar julpynta på första advent. Sen har jag nog en ganska klassiska jul- och mellandagar med familjen. Men jag firar väldigt traditionellt meed skånsk lillejulafton, det vill säga en julafton den 23 och en den 24.

Gör ni exakt samma sak då de två dagarna?

– Japp. När man har skilda föräldrar är det väldigt smidigt att ha den skånska lillejulafton att använda.

Har du något bra julklappstips?

– Jag tycker att det är viktigt att det är lite personligt. Hellre att det har någon mening än att det kostar mycket pengar.

Vad är det roligaste med ditt jobb inom AF?

– Det töntiga svaret är att det är superkul att jobba i Borgen. Det är roligt att kunna peka ut att ”det där är mitt jobb”, och så är det i ett stort slott typ. Men sen är det ju såklart jättekul att få bidra till studentlivet och se till att folk får en bra studietid.

Vad är det tråkigaste?

– Just nu sitter jag och gör medlemskontroller. Det innebär att man kollar så att alla som är med i våra utskott och föreningar också är medlemmar i AF. Det tar väldigt lång tid.