15 december: Jakob Öreberg

- in Julkalender, Julkalendern 2023

Nu är det bara elva dagar kvar till julafton! Bakom dagens lucka gömmer sig Jakob Öreberg, som älskar att knyta knopar och har en speciell relation till Kalle Anka.

Namn: Jakob Öreberg
Ålder: 22
Hemort: Malmö
Pluggar: Biomedicin

Har du någon dold talang?

– Jag skulle anse mig vara en av Sveriges absolut bästa på knopar. 

Var föddes detta intresse och hur ofta knopar du?

– Från scouterna, som jag är väl engagerad i. Jag har fortsatt sedan unga dagar och blivit väldigt duktig, vissa skulle säga besatt. Jag har alltid med mig ett knoprep.

Vilken är den sämsta julklapp du någonsin fått?

– Jag har en tvillingbror och vi skulle ge varandra presenter för första gången. Jag gav honom en konfettipistol och han gav mig en larv-sak som man kunde göra trix med. Den var inte alls särskilt rolig. Vi hade en budget och jag tog på high-end av budgeten medan han tog på low-end. 

Har du några presenttips?

– Det spelar mer roll att det är något som känns personligt än att det är något dyrt. Man kan ge något väldigt billigt men så länge man gör en twist på det så uppskattas det mycket mer.

Slutligen, fuck-marry-kill med tomten, Benjamin Syrsa och Kalle Anka. 

– Marry tomten, det är risgrynsgröt och det är presenter. Han känns ju väldigt trevlig. Som svensk har man nästan en patriotisk kärlek till Kalle Anka på grund av julafton. Så jag skulle väl fuck Kalle Anka och tyvärr ha ihjäl syrsan.

Så ligga med Kalle Anka av patriotism?

– Ja precis. Just doing my part.