Macron kommer till Studentafton

- in Nyheter

Om cirka två veckor får Lund finbesök. Den 31 januari besöker nämligen Frankrikes president Emmanuel Macron Studentafton.

Redan i höstas skulle Emmanuel Macron ha kommit till Sverige när kungen bjöd in honom till huvudstaden, något TT tidigare skrivit om. Besöket ställdes då in till följd av säkerhetsläget i Sverige och världen. 

Nu bjuder kungen på nytt in Macron som den 30 januari beger sig till Stockholm och den 31 januari kommer till Skåne. En del av Skånebesöket är Studentafton i Lund, som han besöker den 31 januari.

Presidenten är inbjuden till ett samtal om att skapa ett motståndskraftigt Europa. Aftonen sker som vanligt i universitetsaulan och samtalet avslutas traditionsenligt med att studenter får ställa frågor.

Biljetter till evenemanget kommer bara att säljas till studenter. Det var en förutsättning för att Emmanuel Macron skulle ställa upp, enligt studentaftonutskottet. Det uppger TT.

Tillsammans med presidenten kommer också Emmanuel Macrons fru Brigitte Macron. Även delegater från regering, parlament, myndigheter, näringsliv och kulturlivet kommer delta i statsbesöket.

”Statsbesöket bidrar till att ytterligare stärka och främja de långvariga, breda och utmärkta relationerna mellan Sverige och Frankrike”, står det i pressmeddelandet.