KULTURREDAKTIONENS TORSDAGSTIPS: Beats, fantasy och spöklik kärlek

Kulturredaktionen är tillbaka denna alla hjärtans annandag med veckans tips. Det tipsas om en ny fantasyroman med multiversumkänningar, en homosexuell romans och en ny skiva från Londons rapdrottning.

Vackra främlingar

Många år har gått sedan Call me by your name, men nu är väntan på en ny film med två snygga killar som blir kära i varandra äntligen över. Publikfavoriterna Paul Mescal (Normal People, After Sun) och Andrew Scott (Sherlock, Fleabag) spelar mot varandra i något så ovanligt som en spökhistoria och en kärlekssaga i samma berättelse. Baserad på Taichi Yamadas kusliga roman kan filmen komma att bli en framtida klassiker, smygpremiär igår och vanlig premiär 23/2.

Isak Aho Nyman

Magiskt multiversum

Sarah J Maas är kanske världens just nu mest hypade fantasyförfattare och nu har hennes efterlängtade bok ”House of Flame and Shadow” kommit ut som den tredje delen i ”Crescent City”-serien. Maas har i två böcker byggt upp en värld fylld av magi och nu fullkomligt exploderar den i ett multiversum där hon kopplar samman hennes olika bokserier, mycket likt det Marvel har lyckats göra. Köp den, gosa ner dig i soffan och njut av högkvalitativ fulkultur.

Thea Sandin

Oslagbara Little Simz

I fredags släppte londonmusikern Little Simz EPn Drop 7, en 14 minuter lång uppföljare till hennes mercuryprisbelönade skiva Sometimes I Might be Introvert (2021). Varenda ord ur Simz mun är mättat med attityd och instrumentalerna ekar hennes energi perfekt med studsiga syntar och synkoperade rytmer.  Little Simz bevisar, än en gång, att det som är allra störst med Storbritannien är deras rappare.

Isak Aho Nyman