I Lundagårds nya receptspalt bjuder Elin Hilling på en tofubowl med hummus. En riktigt versetil rätt som passar till middagen med vännerna, en trevlig lunch eller som uppladning innan utgång. En måltid som passar i tid och otid helt enkelt!
Ingredienser:
BOWL
- 1 paket tofu (á 400 g)
- 3 vitlöksklyftor
- 1,5 msk ingefära
- 1-2 dl japansk soja (tillsätt efter smak)
- 3 msk sesamolja
- 2 st pak choi
- 4 portioner ris
- Crispy chili oil efter smak
- 4 ägg
- Salladslök
HUMMUS
- 1 vitlöksklyfta
- 1 burk kikärtor (á 400 g)
- 2 msk tahini
- 2 msk citronjuice
- 3 msk olivolja
- Salt
GÖR SÅ HÄR
1. Finhacka vitlöken. Häll av och skölj kikärtorna. Lägg vitlök, kikärtor, tahini, citronjuice och olivolja i en bunke eller matberedare.
2. Mixa samman till en slät sås. Smaka av med salt och späd eventuellt ut med vatten för att nå önskad konsistens. Ställ in i kylen.
3. Stek finhackad vitlök, finriven ingefära och tofun skuren i 1,5 cm stora kuber.
4. Häll i soja och sesamolja. Låt tofun marinera i vätskan och stek tills den har fått yta – lägg tofun åt sidan.
5. Dela pak choi i fyra delar på längden, lägg i samma panna som användes för tofun och häll över 1-2 dl vatten. Låt ånga med lock på medelhög värme tills pak choien mjuknat.
6. Servera tofun tillsammans med pak choi, hummus, crispy chili oil, ris, ett kokt ägg och salladslök.
