Akademin tar hand om de sina

- in Morrhoppan
@Lundagård

Morrhoppan har kastat ett öga på vad kårpolitikerna sysslar med.

Akademin tar hand om de sina brukar det heta. I vanliga fall märks detta genom att vissa administrativa tjänster inom universitetet fungerat som avstjälpningsplats för gamla kårpresidialer som aldrig tog någon examen.

Men när så en gammal vice ordförande stod helt utan anställning visste tydligen inte universitetet alls vad de skulle ta sig till. Det blev en doktorandtjänst.

Morrhoppan gratulerar naturligtvis till jobbet men oroar sig lite för att de pappersvändande föregångarna ska drabbas av en livskris.

Det sägs att föremål lätt trillar från balkonger på Dackegården när blåljusen parkerat för nära. Morrhoppan undrar om det är brist på social tillit som är problemet och funderar på hur en viss professor på ett västligt universitet tycker att man förvaltat hans skapelse.

Lundagårds egen hemsida blev, liksom flera gånger tidigare, forum för vilda kårdiskussioner i början av sommaren. Anledningen? Några kårers namn hade inte skrivits ut på det formella sättet.

När det hela spårat ur fullständigt kom signaturen Johan H in i diskussionen. Och skrev:

”Är det bara jag som blir lite lätt självmordsbenägen av den här kommentarstråden? Solen skiner, fåglarna kvittrar och ett gäng fd kåraktiva (?) diskuterar den förflackning det innebär att inte skriva det formella kårnamnet.

Hojta om ni har ett rep, en pistol eller känner till en schysst järnväg!”

Välkommet, konstaterar Morrhoppan. Men kan inte undvika att lägga märke till vem som står bakom signaturen Johan H…

Morrhoppan