Riksbankschefen till Studentafton

- in Nöje, Nyheter
@Jacob Hederos

Karnevalen har lett till att schemat för vårens Studentaftnar är glesare än vanligt.

Men det bjuds ändå på en finanstopp, en supermodell och en hälsoguru.

I konkurrens med en världskänd fotomodell och en minst lika känd hälsoföreläsare kan en riksbankschef låta lite torrt. Men Studentaftonsutskottets förman Björn Jonsson är extra stolt över att kunna bjuda in Stefan Ingves.

– Jag pluggar ekonomi, och då är det extra roligt att få bjuda in någon från denna sektor. Speciellt i dessa tider, när finanskrisen fortfarande toppar nyhetssidorna, säger han.

Modell och professor

Förutom Stefan Ingves kommer modellen Emma Wiklund, som innan giftemålet med TV-mannen Hans Wiklund bar efternamnet Sjöberg, att berätta sin historia.

Även Hans Rosling, professor i internationell hälsa vid Karolinska institutet, kommer till Athen i vår.

Björn Jonsson lämnar också dörren öppen för fler bokningar.

– Förra terminen plockade vi in två extra aftnar efter att programmet släppts. Men i år får vi vara mer försiktiga i bokningarna, då karnevalen kommer att ta upp mycket tid.

Har du några fler bokningar på gång?

– Det är inte helt klart. Vi väntar tills att resebiljetterna är bokade innan vi vågar gå ut med mer information.

Ljus framtid

De senaste terminernas turbulens inom utskottet, där avhoppade förmän och underskott i budgeten har påverkat bokningarna har lugnat ner sig, menar Björn.

Nu ser han positivt på framtiden.

– Vi har bra arbete nu i gruppen, budgeten håller sig fint och alla åtta medlemmar jobbar hårt. Det tyngsta jobbet är att boka in föreläsarna, många gånger har man flera på napp, men det viktiga är att ro hem inbjudan. Det är faktiskt en stor ära att få föreläsa på Studentafton.

Text: Jacob Hederos