Uppfräschad portal ska locka fler

- in Nyheter

Studentlund.se har fått ett nytt utseende och innehåll. Kristin Olsman, som leder utvecklingsarbetet, hoppas att studenterna nu ska kunna hålla koll på vad som händer i Lunds studentliv. Men vägen till den nya sidan har varit lång och kostsam.


Det var i förra veckan som den nya versionen av webbportalen studentlund.se lanserades.

– Syftet är att sidan ska fungera som en samlingsplats där besökarna ska få ta del av studentlivets alla arrangemang. Den ska även fungera som en länksamling till andra studentorganisationers hemsidor, säger Akademiska föreningens sekond Kristin Olsman som ansvarar för omgörningen.

Kalendarium i fokus

Sidan studentlund.se sjösattes för ungefär tre år sedan. Hittills har portalen endast haft ungefär 300 besökare per dag.

Att inte fler använt sig av hemsidan tror Kristin Olsman beror på portalens bristande kalendarium.

– Tidigare fick vi bara med drygt tio procent av händelserna hos nationerna och kårerna. Nu vill vi få med allt, säger hon.

Målet är att sidan i framtiden ska locka omkring 1000 personer per dag.

Vad planerar ni mer att göra rent konkret för att få fler besökare?

– Det är en bra fråga. Tanken är väl främst att synas mer genom Studentlundsamarbetet och karnevalen.

Tidskrävande och kostsamt projekt

Att det har tagit så pass lång tid innan man fick ordning på hemsidan har berott på flera olika saker, menar Kristin Olsman som tog över ansvaret under julen 2009.

– Det största problemet var tidigare att vi inte själva ägde koderna för hemsidan, vilket vi gör nu. Innan hade vi ett väldigt avancerat system och det rådde okunskap bland dem som arbetade med sidan.

Hon förklarar att arbetet med tidigare versioner varit mycket kostsamt, men vill inte uppge hur mycket pengar det rör sig om.

– Jag har lagt ner massa tid och det har varit besvärligt men samtidigt roligt, säger Kristin Olsman som är nöjd med resultatet.

Fortfarande återstår dock en hel del arbete. Något av det viktigaste är att se till att det som studentorganisationerna lägger upp på sina sidor omedelbart syns också på studentlund.se.

Text: Anders Norrman
Foto: John Nordh