LTH renoveras för 15 miljoner

- in Nyheter
@Lundagård

Till hösten kan studenterna vid LTH glädjas åt bättre och fräschare lokaler. LTH:s styrelse har nämligen avsatt 15 miljoner kronor till renovering och inköp av nya möbler för att främja studiemiljön.

De 15 miljoner kronor som LTH:s styrelse avsatt för renovering av skolans lokaler kommer att börja spenderas redan i sommar då de mest akuta problemen ska åtgärdas. Framför allt handlar det om inköp av nya möbler och annat som mikrovågsugnar och projektorer. Även många av skolans föreläsnings- och självstudielokaler ska fräschas upp för att förbättra studiemiljön på LTH.

– Det känns oerhört bra att frågan lyfts, många studenter har upplevt lokalerna som ett problem, säger Christian Nilsson, Teknologkårens ordförande.

Kårens rapport bakom beslutet

I en undersökning av teknologers studiemiljö som utfördes av de största teknologkårerna i Sverige 2007 framgick det att mer än hälften av studenterna vid LTH var missnöjda med lokalerna, och LTH:s styrelse menade att något måste göras åt situationen. Därför har Teknologkåren vid LTH valt att sammanställa en lärandemiljörapport där man föreslår lösningar på en rad brister i skolans lokaler. Utifrån rapporten beslutade styrelsen att avsätta pengar för renovering av lokalerna, som ägs av Akademiska hus.

– Vi har haft ett jättebra samarbete med styrelsen och det här visar hur mycket kåren kan vara med och påverka, säger Christian Nilsson.

Text: Niklas Sintorn