Biljetterna till Novischfesten nästan slut

- in Novisch
@Gustaf Eriksson

I dag är sista chansen att köpa sittningsbiljetter till Tornanationernas novischfest nästa lördag. Den som är sugen bör skynda sig.

– Intresset är väldigt stort. Biljetterna är nästan slut, säger Hallands kurator Oscar Petersson.

Oskar Linnros. Så stavas den viktigaste orsaken till att sittningsbiljetterna till Tornanationernas novischfest i AF-borgens stora sal är på upphällningen.

Det tror i alla fall Oscar Petersson, kurator på Hallands nation.

– Oskar Linnros drar jättemycket folk. Vi hade extrem tur med tajmingen. Kort efter att allt blev klart med bokningen tog han hem två Rockbjörnar, säger han.

Själva festen lockar också, tror Oscar Petersson.

– Det är en chans för de nya studenterna att träffa folk från olika nationer. De får också möjlighet att träffa oss som varit i med lite längre och kan berätta hur saker och ting funkar i Lund.

1 200 studenter

Tidigare i år parkerade den tidigare Snook-profilen Oskar Linnros på topplistorna med hittarna ”Ack, Sundbyberg” och ”Från och med du”. I juni kom solodebuten ”Vilja bli” och sedan dess har Oskar Linnros kuskat runt på vägarna. I augusti uppträdde han på Malmöfestivalen.

På lördag den 25 september återvänder han alltså till Skåne, denna gång till Lund och AF-borgen där han kommer spela för omkring 1 200 entusiastiska studenter.

Sista biljettchansen

Novischfesten inleds med en trerättersmiddag som har plats för 500 sittande.

Det är de biljetterna som är på upphällningen.

– Varje nation har fått 100 biljetter att sälja, vi har redan sålt hälften av våra och vi har många uppskrivna som inte har betalat än, säger Hallands kurator Oscar Petersson.

I dag är det sannolikt sista chansen att köpa sittningsbiljetter.

– Från början var det sagt att torsdagen skulle vara sista försäljningsdag, men vi försöker nu ordna så att vi kan sälja i morgon också, säger Oscar Petersson.

De som inte vill gå på sittningen kan köpa eftersläppsbiljetter. De kommer finnas till försäljning under hela nästa vecka.