Här hittar du Lunds bästa kaffe – för alla tillfällen

- in Novisch, Studentliv

Pluggstund, kaffedejt, goa bullar eller hemlängtan? Lundagårds Elin Syuleymanova guidar dig till Lunds bästa caféer.

Efter en tid av tomma kullerstensgator välkomnar Lund studenterna igen med öppna armar. Studenter som är lite mer solkyssta, lite mer livliga och lite mer upprymda för nya äventyr. En ny tid för ett läsår med tung kurslitteratur, svettiga nationsklubbar och ljuvliga fikastunder. Men också för gott kaffe. Kaffe kaffe kaffe. Vår drivkraft till livslust, motivation och glädje. Men var hittar vi egentligen en bra kopp kaffe i Lund?

Coffee break.
Foto: Sara Berntsson

Råpluggande och fikapauser hos Coffee Break

I tuffa tentaperioder när energinivåerna dippar så behövs ett miljöombyte. Mittemot Stadsbiblioteket finns “Coffee Break” som bjuder på lugn musik, bra wi-fi och viktigast av allt – stora kaffekoppar. Perfekt ställe för att läsa ikapp, småprata eller bara ta en paus från tystnaden i biblioteken. Tips är att ta ett av deras stämpelkort så att stammis-besöken kan passa in i studentbudgeten!

Love Coffee.
Foto: Sara Berntsson

Kärlek i luften hos Love Coffee

Hösten smyger sig sakta på och det gör också kärleken. Flirtande, tindrande och dejtande. Sommarens värme sitter kvar i fingertopparna och vi är alla redo för en berg och dalbana fyllda med känslor. Så var modig och fråga ut den du tycker är lite extra söt på en dejt på “Love Coffee”. Med en chic atmosfär, rykande gott kaffe på uteserveringen kan ingenting gå fel. Vem vet – kanske slutar det med kärlek vid första kaffekoppen? 

Broder Jakobs.
Foto: Sara Berntsson

Mysfaktor på topp hos Broder Jakobs Stenugnsbageri

En härlig doft av nybakade bullar, nybryggt kaffe och en lång kö ringlade längs Klostergatan tar oss fram till det lilla caféet “Broder Jakobs Stenungsbageri”. Där kan du efter en lång dag få känslan av  ett litet lokalt bageri någonstans i södra Frankrike och du kan inte tänka dig något bättre än en kardemummabulle, kaffe och gott sällskap ute i solen på den lilla innergården. Lika mysigt på en varm sensommarkväll som en mörk vinterdag. Men skynda dig för kön blir inte kortare!

Maränger på Mormors bageri.
Foto: Sara Berntsson

Fika hemma hos mormor 

Studentlivet kommer med många stunder av glädjeskutt och skratt. Men någon gång då och då kan vi också uppleva den svidande hemlängtan. På det klassiska konditoriet “Mormors bageri” finns bakelser som bakats och kaffe som bryggts precis som hemma hos mormor. Läs lite tidning, samtala med någon pensionär eller njut av fika som känns som att vara hemma för en liten stund.