Hyran höjs – med en krona

- in Bostad, Studentliv
@Gustaf Eriksson

Förutom höjningen på 1,25 procent får studenter som bor i möblerade rum ett extra påslag. Tilläggets storlek? En krona.

I AF Bostäders bestånd finns 1 200 möblerade bostäder. Lejonparten av dem är korridorrum. 2008 införskaffades nya möbler, och för att kompensera för slitaget på möblemanget höjs tilläggshyran varje år. 2011 väntar en synnerligen blygsam justering.

Den hamnar på en krona.

– Egentligen ska den extra hyra man betalar för möblerade rum höjas lika mycket som den ordinarie hyran. Så vi har rätt att höja mer. Men vi kom fram till att det inte behövs, säger Rolf Svensson, vd på AF Bostäder.

Kunde ni inte lika gärna ha struntat i att höja?

– Det kan man tycka. Men pengarna behövs för reparationer och sådant. Många bäckar blir en stor å, som bekant.