Programmet som vill vara en soluppgång

- in Nyheter, Studentliv
@Virve Ivarsson

I morgon drar Mjukstart, ett alternativ till skrikiga morgonshower, igång på studentstationen Radio AF.

– Vi vill vara mindre som en väckarklocka och mer som en soluppgång, säger huvudansvarige Jesper Cederstrand.

Imorgon klockan sju kommer det första programmet av Mjukstart att dra igång. Bakom arrangemanget står åtta studenter med den gemensamma ambitionen att ge lyssnaren lite mysigt sällskap till morgonkaffet. Idén föddes enligt Jesper Cederstrand ur frustration över dagens morgonprogram.

– Det fanns helt enkelt inget morgonprogram som vi tyckte om. Jag är så trött på alla program som bara är skrikiga. I vårt program vill vi ta hänsyn till att lyssnaren är nyvaken, säger han.

Novischtema

Programmet kommer att vara två timmar långt varav en timme vigs åt ett särskilt tema. De första två veckorna kommer temat att vara novisch.

– Vi vill hjälpa in dem i studentlivet genom att till exempel tipsa om matställen, vart man kan köpa den billigaste kurslitteraturen, hur man hanterar stress och så vidare. Man kommer också kunna ringa in och ställa frågor som vi försöker svara på.

Vill lugna ner

Dock betonar han att Mjukstart annars kommer att vara ett ganska vanligt morgonprogram. Nyhetssammanfattning, gäster i studion och diskussioner om fenomen kommer att vara återkommande inslag.

– Vi vill inte revolutionera morgonprogrammet, bara lugna ner det lite grann, säger han.

I morgon kan du se bilder från sändningen på Radio AF:s hemsida.