Q: Hanna Gunnarsson (Hb)

- in Q

Hanna den första. Den Store Ledaren. Ordförande M.A.O. (med akademiska ordnar). Överliggarfifflare. Vänsterspöke. Parlamentarist. Skogsägare. Nylantis. Rödgrönavågare. Motvillig studentlivsföredetting. Stolt lärare. Beklagansvärd alumn från Malmö högkola.

Som arvoderad på Teologkåren, Lus och HTS gjorde hon processen kort med pärmar och papper. Sedemera pad-proselyt. Höll hårt i slantarna när visionära humanister kom med spralliga infall. Tål inte trams (Allt är trams!), utom i samband med bal.

Inbiten vänsterpartist sedan unga år. Sitter ännu på ungdomsbänken i kommunfullmäktige. Skickas fram i debatter om asylpolitik och heraldiskt korrekta fanor. Trevlig mot borgare, hövlig mot sverigedemokrater, skriker på den autonoma vänstern. Bär röda fanan och stora standaret med samma pondus. Konsumerar sedan offentligt efterrätt från manliga kollegors bringor.

I väntan på att Hanna ska ta examen från ett riktigt universitet undrar Q vad som händer med sådana människor:

Vad ska det bli av dig?

Du står vid ett vägskäl

En vindlande vändning

En vilja, ett val

En vinnande vänster?

Ett väloljat sinne?

Bär politiken?

Blir det din lott?

En lärares livsverk?

Religionens seger?

Pedagogikens slummer?

Mer kateder i ditt liv?

Nej, vrid du och vänd

På papper och paddor

Förvalta ditt pund

Vårda ditt verk

Inshallah, En dag segrar

Byråkratiidealism

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.