Fick sina CV:n filade

- in Karriär

Arbetsmarknadsdagarna Arkad drog igång med CV-granskning under gårdagen. Lundagård hängde på för att snacka med projektledaren som styr kajutan, Elin Wennerström.

– Det roligaste har varit arbetet med de andra i projektet, vi har jobbat intensivt och självklart blir man ett gäng.

Vid borden i Gasquesalen åt igår LTH-studenter mingelmat med sina framtida arbetsgivare. Tillsammans diskuterade de tips och idéer för att förbättra CV:t, det personliga brevet och anställningsintervjun.

Temat var personal branding när det första föreventet inför arbetsmarknadsdagen Arkad 2011 gick av stapeln. Strax innan kvällens träff skulle börja, mötte Lundagård projektledaren för Arkad, Elin Wennerström. Tillsammans med 300 ideella medarbetare arbetar hon heltid med arbetsdagarna. – Jag tycker det fungerar bra, vi är många tillsammans som jobbar på organisationens olika nivåer.

”Det ska kännas som att de kommer till en mässa”

För att locka ännu fler besökare än förra året har Wennerström satsat på att ge föreventen en starkare koppling till själva mässan och att dekorera lokalerna så att de ser ut som en mässa.

– För studenterna ska det kännas som att de verkligen kommer till en mässa när de kommer hit, inte som att de går in på Kårhuset eller Studiecentrum en vanlig dag.

Det rådande ekonomiska läget har Arkad 2011 inte märkt av, fortsatte Elin:

– Det har inte alls varit problem med lågkonjunkturen i år. Tvärtom har vi varit tvungna att tacka nej till företag eftersom det blev fullbokat.

Nya teman varje dag

Precis som förra året är föreventen formade kring tre teman, ett per dag. Och fastän projektet alltid har samma arbetslivsrelaterade fokus har de satsat på att hitta på nyskapande event. Nytt för i år är den så kallade caselösningen, som äger rum på måndag. Då kommer Vattenfall och Tetra Pak till LTH och ställer studenterna inför ett fall som de ska finna en lösning på.

Mat och möten med arbetslivet

CV-kvällen inleddes med en kort introduktionsföreläsning som följs av mat och möten i Gasquesalen. En av studenterna var Markus Månsson.

Har du förberett dig speciellt i kväll?

– I kväll har jag mest tagit med mig CV:t, men däremot har jag förberett mig inför mässan genom att läsa boken om Arkad 2011. Sådana här kvällar brukar vara en bra chans att få feedback på CV och att prata med företagen.