Kaosfest befaras

- in Nyheter
@Jacob Hederos

Sent på tisdagskvällen kom beskedet. Den planerade brännbollsfesten som skulle hållas på Göteborgs nation ställs in. Nu skickar AF Bostäder väktare till Parentesen.

– Vi vill inte att det ska spåra ur, säger bostadsombudsmannen Nikolas Theofanous

Förra året polisanmäldes brännbollsfesten på Parentesen, trots tillstånd och extra vakter. Detta fick inte upprepas sa hyresvärden AFB, och förbjöd korridoren som skulle arrangera turneringen på Parentesen att hålla festen på innergården.

– Det funkade verkligen inte förra året, säger Rolf Svensson, AF Bostäders VD.

”Känns väldigt tråkigt

Därför sökte A2-korridoren samarbete med Göteborgs nation.

Men på tisdagskvällen kom beskedet ut till de boende. Det blir inte någon flyttad brännbollsfest då inget alkoholtillstånd ordnats.

– Vi visste inte om det säkert skulle bli av, och när vi fick besked var det väldigt kort varsel. Det känns väldigt tråkigt för boende, polis och hyresvärdar, säger Prokurator Mikael Lundaby på Göteborgs nation.

Varför tog ni inte initiativet till att ordna tillstånd ändå?

– Problemet med turneringen är att det väldigt lätt blir så att folk stannar kvar, och det är svårt att då veta hur många som kommer.

Dålig kommunikation, svårigheter att rekrytera personal och konstnader för serveringstillstånd uppges vara anledningarna.

– Men vi ser väldigt mycket fram emot ett samarbete nästa år, säger Mikael Lundaby.

När beskedet nådde fastighetsägaren på Parentesen, AF Bostäder, så beslutades att ett brev från turneringsarrangörerna skulle skickas ut. I brevet går att läsa att AFB ”kommer inte på något sätt stödja eller godkänna att en större fest arrangeras där inbjudningar och anmodningar  går till boende som inte är boende på Parentesen”

Väktare till innergården

Idag, onsdag, samlades också ledningen på AFB för att diskutera ”vad de skulle göra nu.”

– Vi beslutade att tillkalla väktare för att säkra området och de som bor där. Om det sker något olagligt så kommer de att tillkalla räddningsverket och polisen, säger bostadsombudsmannen Nikolas Theofanous.

AFB:s oro är kanske inte obefogad. På turneringens facebookgrupp  har man redan börjat planera för en spontanfest.

”Utan tvekan så kommer högtalarna här på parentesen stå på max”

Ralf Elfving i arrangörskorridoren hoppas nu att en eventuell fest går lugnt till.

– Det kan bli vad som helst, vi i arrangörskorridoren kan inte påverka vad som händer nu. Jag tycker personligen att det låter vettigt att väktare tillkallas, vi vill ju inte att våra hem ska bli förstörda.