Ja nu startar det

- in Nyheter

Ja nu sätter Lin Hjorth igång, håll i hatten, nu blir det åka av! I går morse blev det en riktig resa mår ni tro.

Första dagen på det andra skolåret (halvtaggad får jag nog erkänna). När jag kom ner till Triangelns station och tog upp min älskade smartphone så hade glaset spruckit! Jag fick glasskärvor i fingret när jag skulle spela Ruzzle. Det var inte alls kul, jag blev lite ledsen. Sen kom Mimmi och vi gick på tåget, då kom konduktören och påstod att jag hade fel studiebevis. Herregud, nu är vi där igen tänkte jag, förra året går i repris, det där JÄKLA JoJo-studentkorts hallåt. Jag hade alltså gjort det dödsstora misstaget att tanka på mitt Jojo-studentkort UTAN att ha gått och uppdatera mitt studiekort man ska ha till. Att man har ett giltigt mecenatkort funkar visst inte.  Hon var snäll dock, sa åt  mig att gå av på centralen och köpa en biljett. Men jag, mitt dumma nöt, blev lite irriterad.  Regel nummer ett, bli ALDRIG irriterad på en man eller kvinna med minsta lilla makt i tjänsten! Efter fyrtio år i livet tycker man ju att jag borde ha lärt mig det där. Men tyvärr. Så, jag blev lite irriterad, jag är student, här är mitt giltiga Mecenatkort, jag är på väg till min första dag i skolan, jag vill inte gå av, köpa en biljett till och komma försent, jag har precis betalt 525 kr, vad är problemet EGENTLIGEN?  Det skulle jag ju aldrig ha sagt förstås.  Blixtsnabbt snappade hon åt sig mitt studiebevis med alla mina personuppgifter och stampade iväg med ett mycket dominant och bestämt kroppsspråk. Nu ska hon allt få se att man inte får lov att ifrågasätta våra urkorkade regler ostraffat tänkte hon, ha nu ska hon få betala 1000 kr i straffavgift!

Jag blev helt tokig faktiskt, for upp och sprang efter henne, tog tag i hennes axel och röt att hon var en tjuv, att jag var student och inte hade gjort något fel. Men jodå! Här ska man inte komma och käfta minsann, regler är regler och du hade din chans att ödmjukt visa din tacksamhet över att slippa böter men nu tycker jag inte du är så trevlig så nu ska du allt få betala! Jag kokade men naturligtviskom det en wannabe-säkerhetsvakt att sådär får man minsann inte göra (alltså säga sin åsikt och försöka snapppa åt sig sitt studiebevis) så jag steg av innan det blev ännu värre.

När jag väl då stod och skulle köpa en jäkla biljett till, så hör jag en röst bredvid mig: Du ska veta att medpassageraren är beredd att vittna emot dig! När jag tittar åt rösten så står konduktören där. Kan ni förstå vilken kvinna, hon jagar alltså efter mig för att påtala vilken dålig människa jag är som inte vill betala 1000 kr för att ja, för vadå egentligen? Jag var inte trevlig tillbaka, jag var så arg att jag inte ens minns vad jag sa.

Hur som helst, stackars Mimmi fick ju fortsätta själv till skolan, jag kom försent men det gjorde ingenting, det hade ju naturligtvis blivit dubbelbokning av lokalen så det tog lite tid att greja med det. Det var ingen bra start på första dagen. Dyr blev den också.