Rabattkrångel på studentkorten

- in Nyheter
@Jacob Hederos

Än en gång har upprörda studenter drabbats av att sakna loggan från Skånetrafiken på sina studentkort. Nu utlovas nya rutiner inför nästa termin.

Flera nationer och kårer har under de första dagarna på terminen fått ta emot upprörda studenter som saknar den eftertraktade Skånetrafiksloggan på sina studentkort,som gör det svårare för att få studentrabatt.

Även förra året förekom problemet att nya studenter fått sina kort utan loggan. Problemet beror på att kontrollen av studenternas studietakt, som är ett krav för att få rabatten, inte hinner ske innan studentkortet börjar tryckas.

– Det beror på att vi har flera glapp mellan det att studenterna registreras och detta rapporteras in till oss på terminsräkningsföreningen som hanterar korten, säger Björn Johansson.

Hur kan ni lösa problemet?

– Det finns en poäng att se till att vänta med att skicka ut kortet till de nya studenterna. Genom att istället skriva ut intyg till de studenter som betalat kan de då ta del av verksamheten under tiden som de väntar på att få kortet.

Kan ni ordna detta tills nästa termin?

– Ja, jag ser inga problem med att företaget som hanterar korttillverkningen håller på produktionsstarten en vecka in i terminen, då studenterna har hunnit bli verifierade.

Flera kårer har istället valt att skriva ut speciella intyg för Skånetrafiken till de drabbade studenterna, men Björn Johansson rekommenderar att studenterna ska höra av sig till kåren och nationen, som sedan kan skicka ut ett nytt kort.

– Då använder vi oss av samma metod överallt.

Vet du mer, hör av dig till oss här.