Fösta veckan över

- in Nyheter

I går hörde jag att Skånetrafiken (ja just det Skånetrafiken, min värsta fiende) ska bjuda på resor under två veckors tid så att de lockar till sig en massa trafikanter som i vanliga fall tar bilen. Detta till ett värde av 2 miljoner. Jaja, inte konstigt att ni måste kräva 1000 spänn av er stamresenär då om ni ska finansiera det där kalaset. 

Första veckan är över, och den har varit i stort – Bra! Gillar föreläsningarna, har kommit på att jag lär mig auditativt. Och visuellt. Och kinestetiskt, alltså learning by doing. I kort, det krävs alltså rätt många komponenter för att jag ska lära mig något. Vi får se hur det går den här terminen med det där. 

Första uppgiften den här terminen blir att analysera en filksekvens ur en film och redovisa för den ur ett Goffman perspektiv. Goffman är en sociolog som anser att vi spelar teater hela dagarna, vi sätter på oss våra masker och spelar våra roller med stor inlevelse. Kan nog stämma, jag spelar i alla fall Allan. ”Spela inte Allan nu!”  Någon som känner igen det där, eller det kanske bara var ett uttryck som användes under 70-talet när jag växte upp?