Söndag

- in Nyheter

Efter en suveränt trevlig efterfest med gräddan av Svalbards musikaliska elit tillbringas söndagen med allmänt slappande. Det mest vettiga vi gjort är gren 5 i Svalbardspelen: kortkastning.

Reglerna för detta spel är enkla: kasta spelkort längst. Våra insatser var dock smått bedrövliga. Minst bedrövlig var dock jag och avgick med segern efter att ha levererat det minst värdelösa kortkastet. Att vara usel men ändå vinna känns bra. Jag har nu krympt avståndet till Daniel, resultattavlan visar 3-2 i min motståndares fördel.

Dagen har också innehållit ett email från vår handledare hemma i Lund. Karin har lyssnat på vår pilotintervju och kom med ett gäng gångbara tips som vi ska arbeta med i fortsättningen. Vi kommer under veckan förhoppningsvis kunna genomföra ytterligare intervjuer och även påbörja det faktiska uppsatsskrivandet.

Kvällen bjuder på ett biobesök. Den mycket oseriösa Expendables 2 ska ses. Man kan tro att bioutbudet i Longyearbyen är dåligt, men samma filmer som visas hemma går också upp här. Vilket tack vare SF: s monopol ju faktiskt innebär att filmutbudet är just dåligt. Dock inte sämre än hemma, och det är ju alltid något!