Kyrkan is the shit

- in Nyheter

Ikväll har vi haft den största sociala framgången så här långt på vår resa. Pastor Tore som vi tidigare har nämnt bjöd nämligen in oss till en kvällsgudstjänst med kaffe och våfflor efteråt. Kombinationen Gud, vin, oblater, kaffe och våfflor kan man ju inte säga nej till så därför spenderades tisdagskvällen i Longyearbyens kirke.

Efter en fin liten ceremoni där vi gjorde vårt bästa för att sjunga med i de norska psalmerna satt vi oss till bords för att avnjuta kyrkkaffet, våfflorna och varandras sällskap. Det var runt 20 personer som närvarade och vi hade satt som mål att vi skulle lära känna minst en person som äger ett vapen och kan ta med oss ut på tur. Två timmar senare hade vi två telefonnummer och ett löfte om att få hänga med prästen och diakonen efter gudstjänsten på söndag. Det utfallet får vi vara väldigt nöjda med! Så i väntan på våra egna skjutjärn får vi dra nytta av andras.

Åter tillbaka i vårt lilla hus så har dagens rafflande deltävling i Svalbardspelen gått av stapeln. Hur det gick kan du se i videon nedan. I övrigt så laddar vi för en femte intervju i morgon eftermiddag, så med lite flyt har vi alla intervjuer avklarade i mitten av nästa vecka. Därefter kan vi köra igång på allvar! Nu blir det mannagrynsgröt och ett avsnitt av Frozen Planet.

(Titelbilden föreställer vad som kan vara världens nordligaste bensinpump. Men vi har inte fått det bekräftat så därför låter vi det vara osagt.)

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.