Min underbara helg

- in Nyheter

Alltså, jag hade ju hela helgens inlägg färdiga. Var på MFF-Norrköping i fredags, satt på pressläktaren och skulle lägga in ett roligt foto som jag inte lyckas ladda upp här men det är på ett presskort på Swedbankstadion, jag skulle skoja med er och låtsas att man får värsta VIP-behandlingen när man skriver för Lundagård (det får man inte). Så skulle jag berätta hur tråkigt det var att sitta där bland alla knäpptysta journalister så jag tvingade med mig mitt sällskap till ståplats i halvlek, men då såg vi inget så vi fick gå tillbaka. Och sen åt vi middag på Grand och jag fick höra 1000 anekdoter om alla idrottsstjärnor vi har här i Sverige och det var vädligt roligt. Ja, så skulle jag skriva.

Så satte jag igång datorn på lördagmorgonen och upptäcker att jag har fått in nåt virus! Jag ska betala 1000 kr för att jag har surfat på pedofilporr eller laddat hem olagligt material och allt möjligt man inte får göra. Alltså, jag laddar aldrig hem nånting. Mer än en gång, men jag tror det var helt lagligt, typ streaming eller något sånt (helt okunnig här, förlåt), men det var några veckor sen, vi skulle analysera en film på sociologin. Och ja, det var en polislogga på den här informationen som dök upp och låste hela min dator, så för en sekund så tänkte jag att ja, det är väl bara att betala då, de har hittat min film! Skånetrafiken och polisen, är jag förvånad. Nej. De förföljer mig de där små ordningsmännen.

Men sen började jag fundera lite, det var väldigt slarvig svenska de skrivit och det är  ju inte direkt utmärkande för myndigheterna.  Som tur är har jag ju min smartphone som ingen kan ha undgått att notera vid det här laget, så jag googlade ”ukash”. Jag ska inte trötta ut er med mer än att jag tillbringat ettt dygn med att försöka få bort den där jäkla blockeringen, men det har inte gått. Så, idag fick jag åka iväg och köpa en ny dator, är det inte helt bedrövligt? Inget jobb på hela helgen, inget fantastiskt roande bloggande, inga studier, jag har med nöd och näppe klarat av att ta hand om Albert. Fick till och med stå över fotbollen ikväll, då är det katastrof.

Hur som helst, se till att ni har ett uppdaterat virusprogram. Köp för guds skull inte fel biljett på tåget. Glöm inte datumparkering och städdagar. Skatten och räkningarna. Tjäna inte för mycket pengar för då kommer CSN. Om du har barn så låt det inte gå en enda dag utan att du antingen jobbar eller studerar eller tar ut föräldrapenning, annars mister du den också. Och sätt för hela världen ner foten i gatan när du stannar med cykeln vid stoppet. Kör inte för fort. Glöm inte cykellampan. Parkera din cykel där man får. Cykla inte full. Betala inte hyran en dag försent. Nu orkar jag inte komma på mer tråkigheter, då kommer jag nog ta livet av mig efter föreläsningen i morgon. Men min nya dator är fin, det är tur att vi människor är så prylgalna nu för tiden så vi får känna åtminstone en liten strimma av lycka när det är som allra mörkast.