Universitetshuset har blivit ambassad

- in Nyheter, Studentliv
@Jacob Hederos

Den amerikanska flaggan vajar över universitetshuset. Som en del av sin ”roadshow” genom Sverige har delar av universitetshuset idag förvandlats till amerikansk ambassad. Intresserade studenter är välkomna att ställa frågor och 13:00 håller ambassadören Mark Brzezinski ett föredrag i universitetsaulan.

Den amerikanska ambassaden har de senaste månaderna varit ute på en ”roadshow” genom Sverige. Från Kiruna i norr till Malmö i söder har mobila ambassader skapats och öppnats för allmänheten.

Ambassadören ser resorna som ett sätt att lära sig mer om Sverige.

– Sverige är inte ett monolitiskt land. Näringslivsmässigt, kulturellt och på många andra sätt är landet väldigt diversifierat. Det är spännande att se, säger Brzezinski

I dag besöker han Lund och klockan 13.00 håller han ett föredrag i universitetsaulan. Temat bestäms av de studenter som är på plats. Något tal har han inte förberett.

– Jag kommer prata om det som ni studenter vill att jag ska prata om. På andra platser har jag fått många frågor om det amerikanska valet och om hur vi från ambassaden upplever Sverige. Jag hoppas på en bra dialog, säger Brzezinski.