Inbrott på studievägledningen

- in Nyheter, Studentliv
@Jacob Hederos

Omfattande skadegörelse mötte personalen på Genetikhuset under måndagen, efter att lokalerna tömts på värdesaker.

Inbrottsvågen på kunskapsstråket fortsätter. Under helgen bröt någon eller några sig in på två av universitetets lokaler och tog med sig datorer och andra värdesaker i snabba tillslag.

En av lokalerna som drabbades är Genetikhuset på Sölvegatan, där den centrala studievägledningen flyttat denna terminen.

Var det några känsliga uppgifter som blev bestulna?

– Nej, vi har allting sparat på server så det ska inte vara någon fara, säger

Per Gustafson, säkerhetschef på Lunds universitet.

Under hösten har antalet inbrott på universitetsområdet varit ovanligt högt.  Det rör sig främst om så kallade ”Smash and grab”, där inbrottstjuven eller tjuvarna bryter upp ett fönster och tar de värdesaker som ligger framme.

– Det har varit lugnt väldigt länge, men sedan september har vi sett en lavinartad ökning. Det enda vi kan göra är att informera om att studenter och personal inte ska låta värdesaker ligga framme synliga, säger Per Gustafson.

Skjuter ni till extra resurser för att öka bevakningen just nu? 

– Det är ett ständigt arbete att öka säkerheten på universitetet. Men universitetsområdet är på 500 000 kvadratmeter, så att öka övervakningen är inte aktuellt.

När förväntas studievägledningen att vara igång igen?

– Det är alltid en viss turbulens efter sånt här. Men det mesta ska vara uppstädat så förhoppningsvis kan verksamheten vara igång imorgon tisdag igen.

Denna nyhet kom till efter ett läsartips. Skicka ditt tips till oss här

Läs mer:

Inbrott hos naturvetarkåren

Inbrottsvåg i kunskapsstråket