Din klubbguide till vårterminen

- in Nationer, Nöje
@Lundagård

13 nationer. Många, många klubbar. Spana in översikten på studentstaden för att veta var du ska tillbringa vårterminens nätter.

Blekingska nationen, Måsvägen 11

På Blekingska huserar två klubbar löpande på fredagarna. Det är nationens äldsta klubb, Indigo, som spelar pop och indiemusik och electroklubben Heartbeats, som möter dig med stroboskop och laser. Alltid från klockan 22.

Nytt för i år är fler temakvällar. Bland annat besöker DJ-duon Music Box nationen den 25 januari och det up-and-coming bandet MANKIND intar Indigo den 1 februari.

Göteborgs nation, Östra Vallgatan 47

Varje jämn torsdag hålls klubben Kålleseum som länge varit en av de största nationsnattklubbarna i Lund. 22.30 öppnas dörrarna till två dansgolv i lokalen Nummer femton på Östra Mårtensgatan 15.

Klubben Kajplats 15 öppnar varje fredag 22.30 upp dörrarna på Östra Mårtensgatan 15.

Skybar är förfestpuben på kajutan högst upp på Kållehus där besökaren kan äta och dricka gott torsdagar 19-01.

Hallands nation, Thomanders Väg 3

Varje fredag klockan 22 kör nationen Klubb 3 för både den som vill dansa sig svettig och ta en drink i baren. De senaste hitsen spelas på dansgolvet samtidigt som nationens Lovebar och pub är öppna.

Helsingkrona nation, Tornavägen 3

Jämna fredagar bjuder Klubb Schlagernatt på, som namnet skvallrar om, en kväll i schlagerns tecken.

På dansgolvet spelas klassisk schlagermusik, och skulle du tröttna på dansen kan du pausa med att sjunga sing-star i puben.

Ojämna fredagar hålls Arena där du kan dansa enda in i kalket till klubbmusik. Från klockan 22.

Kalmar nation, Biskopsgatan 12

Kalmars nation har ingen klubbverksamhet, men om du är sugen redan på tisdagen erbjuder Pub Piraya kulinariska läckerheter, och varje fredag klockan 16:00 kan du slå dig ner med en hamburgartallrik på Pub Kaggens after school.

Krischansta nation, Tornavägen 7

I princip varje fredag under terminen hålls Club Lyset på Krischan med bland annat Tandem-DJ:n Karan Luthra. Blir det för hett på dansgolvet så erbjuder ute-loungen lite svalka.

Lunds nation, Agardhsgatan 1

Varje torsdagskväll från 22 kan du hänga på populära klubben Penthouse. Uppe på sjätte våningen kan du njuta av inte bara musik och drinkar, utan även vila ögonen på utsikten över Lund.

Nattklubben Hybris körs på lördagar klockan 22. Nationen lovar drinkar och dans till både modern och retro populärmusik.

Var tredje lördag hålls klubbkonceptet Wonderland på Playground. Inhyrda DJ:s spelar dansvänlig house. Drar igång den 26:e januari.

Malmö nation, Östra Vallgatan 51

Klubben Casanova är en av Lunds äldsta nattklubbar. Ojämna torsdagar klockan 22.30 öppnas dörrarna och nationens egna DJ’s ser till att dansgolvet och stämningen är på topp.

Varannan lördag förvandlas Lund till New York och Malmö nation till Upper East Side. På klubben Upper East spelas 70- och 80-talsmusik med en tvist av Motown, från klockan 22.30.

Även houseklubben Källaren hålls på lördagar jämna veckor. Nationen utlovar en unik upplevelse med bland annat superljus och grymma DJ:s.

Smålands nation, Kastanjegatan 7

Som vanligt drar Smålands igång flera nya fräscha initiativ inför våren. Under lördagarna bjuds bland annat på techno från när och fjärran med Klubb Laune. Klubb Karl-Oskar ska dra ”hit Nordamerikas sköna rytmer som våra svenska utvandrare lade grunden till” och Students for charity co-op vill bjuda lokala biståndsorganisationer för insamling – tillsammans med stor fest.

Även regnbågsfesten DecaDance kickar igång terminen den 26/1 med ett färgsprakande Coming Out-party. Under våren fortsätter de tillsammans med popklubben Look Heart, No Hands! att underhålla på lördagar.

Under onsdagar hålls det Pingispub med tävlingsnerver på helspänn, Open mic bjuder på öppen scen, Kulturklubb kombinerar pub med exempelvis konstutställningar och Klubb andedräkt satsar på live-psykadelika.

Sydskånska nationen, Tornavägen 5

Technofenomenet Kraftverket, popälsklingen Heartland, hiphopmästaren Svartklubben och rock’n rollmagikern Joybox Rumble levererar under lördagarna på Sydskånska. Först ut är Heartland den 26e januari, som då bjuder in DJ:s från kollektivet Indie Indie Superklubb som normalt håller till på Inkonst i Malmö

Västgöta nation, Tornavägen 17-19

Spritter det i benen en onsdagskväll finns nattklubben Metro. Från klockan 22 kan du roa dig med drinkar, dans och spelbord.


Professor Pong är förfestklubben med en passion för rundpingis. Jämna fredagar från klockan 20 kan du alltså både spela pingis och hänga i baren innan du beger dig vidare ut i natten.

Wermlands nation, Stora Tvärgatan 13

I vår hålls det eventklubbar på wermlands en gång i månaden, bland annat St. Patriks-day firande i mars och Teleportalen i februari och maj, där besökaren ska slungas i rummet, snarare än i tid som i höstens Tidsmaskinen. Maximalism blir det säkra kortet under våren – jämna lördagar bjuds det på House i källaren. Även POP skapar skönt gung med under fyra gånger denna terminen med indie-twee och soul.

Östgöta nation, Adelgatan 4

På lördagar hålls klubben Sunset som är en av Lunds äldsta klubbar. På dansgolvet lovas dans till mainstream-musik från klockan 22.
Under våren kommer det emellanåt att hållas Slabb efter torsdagspuben med olika teman, exempelvis St. Patricksdayslabb den 14:e mars!

Rösta på din favorit bland klubbarna här. 

Research: Maria Berg och Jacob HederosDetta är en uppdaterad version. Saknas ändå favoritklubben? Hör av dig.