Har ni fått sova något?

- in Nyheter
@Jacob Hederos

Industridesignstudenten Matthijs Braakman, som tillsammans med 60 studenter har utvecklat företagslösningar hela natten på Malmö högskola. Har det gått att hålla sig vaken?

– Ja, riktigt bra faktiskt! Vi har druckit mycket kaffe och fått bra cateringmat så detta ska vi nog klara av, säger Matthijs Braakman, som pluggar sista terminen på masterprogrammet i industridesign på Lunds universitet.

Hur mår du nu?

– Jag börjar att bli lite trött. Men det är inte så långt kvar på tävlingen, bara tre-fyra timmar kvar till inlämning, så vi får köra hårt det sista.

Vad väntar efter inlämning?

– Vårt projekt ska presenteras inför en jury, och förhoppningsvis så tycker de om det. Det vinnande laget får en resa  New York och kanske så kommer också det vinnarprojektet att genomföras.

Men vad har ni utvecklat hela natten?

– Vi har fått i uppdrag av Malmö stad att presentera ett projekt som rör Eurovision. Vi ska samordna volontärerna och de som besöker staden. Eftersom det beräknas komma 100 000 besökare och bara finns 13 000 platser på Malmö arena ska vi arbeta för att skapa gemenskap i hela staden utifrån den slogan som gäller för Eurovision, ”We are one”.

Tävlingen Drivhuset24  avgörs vid prisutdelningen 16:30 på fredagseftermiddagen. Därefter får deltagarna vila ut.