Korridor utsatt för väpnat rån

- in Nyheter, Studentliv

Studentboendet på Koppargården i Landskrona blev på fredagskvällen rånat av fyra maskerade män. Två personer ska ha blivit hotade med kniv av gärningsmännen som fortfarande är på fri fot.

Det var vid 19.30-tiden på fredagen som rånarna tog sig in i korridoren genom att krossa en ruta. De ska sedan ha hotat de två män som befann sig i huset med kniv.

– De fick med sig mobiltelefoner, bärbara datorer och lite kontanter, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, informatör på polisen i Landskrona.

Området kring Koppargården har varit stökigt under en längre tid. Så pass stökigt att väktare kallats in för att patrullera i korridorerna på helgnätter.

– Det är mycket skit som händer här. Jag blev utsatt för ett inbrott i julas och i januari var det en skottlossning 50 meter härifrån, säger hyresgästen Emelie Kronbäck. 

Problemen har gjort att många av de boende söker annan bostad.

– Jag är på väg bort därifrån, jag vill inte bo kvar. Nästan alla känner samma sak, säger Emelie Kronbäck.

EvaLena Cronhamn är processägare på hyresvärden Landskronahem. Hon säger att de jobbar kontinuerligt för att försöka göra Koppargården tryggare.

– Vi håller ögonen på det och jobbar aktivt med att sätta upp belysning och klippa ner buskar så att boendemiljön blir bättre, säger hon.

Polisen sökte på fredagskvällen igenom området efter gärningsmännen, men än så länge har man ingen misstänkt för rånet.

– De hade maskerat sig så att man bara kunde se deras ögon, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Händelsen rubriceras som grovt rån och skadegörelse.