Du får lov att tafsa på mig.

- in Nyheter

Det får du enligt Lunds tingsrätt iallafall. Och, skulle jag få för mig att reagera på det med något fysiskt tillbaka, kanske jag även måste betala för det.

Jag loggade in på facebook precis och trillade över en artikel  i metro som väldigt många hade delat och hade åsikter om. Jag läste artikeln (ni finner en länk till denna i slutet av inlägget,) och kände hur musten gick ur mig. Kontentan av artikeln var: en kvinna blev tafsad på rumpan och får betala skadestånd till mannen som tafsade på henne. Detta för att hon örfilade honom i respons på tafsningen.

Vad förmedlar Lunds tingsrätt egentligen? I min mening förmedlar de följande: ”Det är fritt fram att tafsa på kvinnor, då dessa inte har rätt att försvara sina egna kroppar. Skulle de få för sig ändå göra det – försvara sina kroppar dvs, så är det inga problem då kan du polisanmäla det och få ut ett skadestånd. För enligt Sverige rikes lag är det fel att slåss. Speciellt på män. Kvinnorna ska veta sin plats.”

Jag vet jag överdriver, men jag tycker ändå att jag inte gör det. Jag tycker att min förklaring på förmedlingen är mitt i prick. Jag tycker att artikeln visar att vi inte har kommit någon vart.  Vi har bara blivit bättre på att dölja våldet gentemot kvinnor.  Med vi, menar jag vi, som samhälle, män och kvinnor. Det våld jag menar är det symboliska våldet.  Det som görs i det tysta, i det vardagliga. Det som vi är så vana vid så att vi knappt ens reagerar. För så har det ju alltid varit. Varför skulle man då reagera?

Ja, varför? Äsch förlåt. Förlåt för att jag skrev detta inlägg. Jag har nog bara mens. Därför är jag så hysterisk. Förlåt för det också.  Förlåter ni mig om jag låter er tafsa på mig? Nej vad dum jag är. Jag behöver ju inte ens tillåta er, för det gör vårt rättssystem åt mig. Jag tog fel, mitt misstag. Förlåt.

 

T.

ps.  Ni har bara sett en ljusglimt av vad jag tycker om det symboliska våldet gentemot kvinnor.

ps 2. Artikeln finner ni på följande länk:  http://www.metro.se/skane/man-tafsade-pa-kvinnas-rumpa-far-skadestand/EVHmcz!P2jJctAv4nFBs/