Utlandsplugg eller sommarjobb?

- in Karriär, Studentliv
@Jacob Hederos

Eller varför inte både ock? I dag fylls AF-borgen av rekryterare och på torsdag visas universitetets internationella kontaktnät upp på Sol-centrum.

 

Fortfarande i jobbletarjakten eller kanske sugen på att lämna den skånska myllan? De kommande dagarna visar universitetets externa relationsavdelning upp möjligheterna i båda fallen.

I lilla salen på AF-borgen kommer elva utställande företag under tisdagen att visa upp sina sommarjobbsmöjligheter.

– Och det är kanonföretag som har kommit hit, säger Anna Sparrenbland, arrangör och kommunikatör på externa relationer.

– Det bästa av allt är att de också har jobb att erbjuda. Och även om du som student redan har sommarjobb så är det ju alltid bra att visa upp sig för rekryterare inför framtida jobb.

Sommarjobbsmässan pågår mellan 10-13.

På torsdag slår sedan universitetet upp portarna till sin första ”Global day”. Där kommer istället universitetets partnerlärosäten från jordens alla hörn att visa upp sitt utbildningsutbud, samtidigt som föreläsningar under det breda temat ”internationellt” ska inspirera studenter till att ta sitt pick och pack ut på utbyten.

– Vi har velat ha detta väldigt länge och hade något liknande på 90-talet, men nu kör vi igång på riktigt. Och det finns goda förutsättningar, många som är här som utbytesstudenter känner igen konceptet med ”Study abroad” mässor där de får agera som ambassadörer för sitt hemuniversitet, säger projektledaren Ida Thelander.

Men har det inte redan varit deadline för många utbyten och sommarkurser?

– Jo, men detta är mer tänkt som en inspiration inför höststarten, då många av utbytesavtalen utlyses från början av september. När det är terminsstart så har man så mycket annat att tänka på.

Är det planerat att fortsätta nästa år?

Ja, inte på höstterminen men på vårterminen så finns det planer på att utveckla dagen till kanske en hel vecka.

Global day pågår mellan 11-18 på Språk och Litteraturcentrum.

 

Fakta

[checklist]

Läs mer om Global day ochSommarjobbsmässan här.

  • Programmet under Global day är späckat. Kolla in det här.

[/checklist]