"Vi är väldigt taggade"

- in Kår
@Jacob Hederos

De är nominerade till att bli alla Lunds studenters röst. Nu väntar bara det avgörande tinget. Är Clara Lundblad och Edward Linderoth-Olson nervösa?

 

— Ja det är ju klart, det är något som jag förberett mig inför länge. Men jag kan sova lugnt, säger Clara Lundblad.

Tillsammans med Edward Linderoth-Olson blev hon förra veckan nominerad av valberedningen till att ta plats på ordförandeposterna i Lus, Lunds universitets studentkårer. Men än är det inte avgjort. Under onsdagskvällen lämnar styrelsen över förslaget, och på torsdag är det ansökningsstopp för motkandidaturer.

— Med stor sannolikhet kommer det motkandidater, och det är är ju bara kul. Då gäller det att vara förberedd inför tinget, säger Edward Linderoth-Olson.

Vilka ess de har i skjortärmen inför valtinget vill de inte avslöja. Valberedningen har inte heller publicerat sina nomineringstexter. Men vissa kompetenser tror de har bidragit till nomineringen.

– När man har suttit ett år som ordförande så får man vissa erfarenheter som behövs för att ta sig an uppdraget, även om det också är ett större uppdrag att kliva på i Lus, säger Clara Lundblad.

Vilka tror ni är de största personliga utmaningarna som uppdraget skulle innebära?

– Det är svårt att avgöra innan året har börjat, mycket avgörs av vilka politiska frågor som kommer upp på agendan under året. Då gäller det att anpassa sig till detta när det kommer, säger Edward Linderoth-Olson.

– Men sådana saker som att inte jobba för mycket är alltid viktigt att hantera som heltidsarvoderad student, säger Clara Lundblad.

Vilka stora utmaningar har Lus som helhet annars?

– Det är kanske inte den största utmaningen och den förekommer varje år, men att se till att få aktiva i organisationen är väldigt viktigt. Där tror jag att en dialog med medlemskårerna är väldigt viktig då de är basen för allt, säger Clara Lundblad.

Edward Linderoth-Olson har efter sitt uppdrag som vice ordförande i Teknologkåren  2010/2011 tagit en paus från de flesta förtroendeposterna. Nu ger han sig in i hetluften igen. Vad var motivationen?

– Det har hela tiden legat och grott sedan jag klev av från Teknologkåren. Lus kändes då som ett naturligt nästa steg nu när jag började fundera på ”vad ska jag göra sen”. Det skulle vara väldigt roligt att fortsätta det viktiga kårarbetet om jag blev vald.

 

Fakta

[checklist]

Första valtinget för Lunds universitets studentkårer sker den 25 april.

  • Edward Linderoth-Olson, 25, studerar Datateknik under LTH:s Kinainriktning och planerar att avsluta sitt exjobb till våren. Han är tidigare vice ordförande på Teknologkåren med ansvar för utbildningsfrågor.
  • Clara Lundblad, 27, är ordförande för HTS, Humanistiska och teologiska studentkåren. Hon har 1,5 år kvar på sin prästutbildning.

[/checklist]