Vi sex: Vad ska du göra i helgen?

- in Studentliv
@Carl-Johan Kullving

Det är fredag och studiemedlet har äntligen trillat in på kontot. Lundagård frågade fem studenter hur de ska spendera helgen.

claudia.mallschützke_stefanieClaudia Mallschützke (till vänster), 25, läser master i Global Studies.

Stefanie Licht, 24, läser master i Development Studies.

– Ikväll ska vi för första gången gå på Sambar. Det är en pub som arrangeras av Samhällsvetarkåren.

– Resten av helgen är ganska oplanerad, men vi ska på cykelutflykt till Lomma strand hade vi tänkt. På lördagskvällen blir det kanske utgång på en nation.

 

EmmaRosenbergEmma Rosenberg, 25, läser till musiklärare vid Konstnärliga fakulteten i Malmö.

– Ikväll ska jag på bio med min mamma. Vi ska se filmen Monica Z som handlar om artisten Monica Zetterlunds liv.

– Sen ska jag även jobba. Jag är expedit på en klädbutik i Malmö. På söndag ska jag förbereda nästa veckas lektioner. Just nu är jag nämligen på praktik på en högstadieskola på Limhamn.

 

 

 

DavidEriksson_LinneaKlangDavid Eriksson (till vänster), 18, studerar praktisk filosofi.

– På fredagskvällen ska jag träffa några gamla kompisar från Landskrona som nu pluggar i Blekinge. Vi har inte setts på ett tag så det ska bli roligt.

– På lördag ska jag på en 20-årsfest hos en kompis. Vi träffades på HTS:s novischverksamhet. Söndagen blir min bakfylledag.

Linnéa Klang20, läser praktisk filosofi.

– Jag borde plugga i helgen, det är ju tenta nästa vecka på lördag. Annars ska jag kanske städa lägenheten.

– Och samtidigt som jag gör det kanske jag lyssnar på musik. Albumet ”Abbey Road” av The Beatles är min favoritskiva. Så jag ska nog spela den och några andra för att få variation. Men B-sidan på Abbey Road är verkligen det bästa som finns.

 

DennisCoccoloDennis Coccolo, 22, studerar matematik.

– Ikväll blir det korridorsfest. Jag bor i ett rum på Sparta, men jag vet inte om vi ska ha något särskilt tema på festen.

– På lördag är det fotbollsmatch som gäller. Real Madrid möter Atletico Madrid och det är en viktig match som jag ska se med en kompis.

– Söndagen… Vad gör jag då? Pluggar förmodligen till en tenta. Jag har en del skoluppgifter till nästa vecka också som jag behöver öva på.

About the author

Carl-Johan Kullving var webbredaktör på Lundagård mellan 2013–2015. Han blev medarbetare på Lundagård år 2010 och har även bytisbloggat från Hongkong våren 2013.