Hallå där! Varför ser du på tåget?

- in Karneval, Kultur & Nöje

Klockan 13 idag gick startskottet för karnevalståget. Stämningen var på topp och Lundagård var självklart där för att prata med er som stod i solskenet och såg på.

Bilder 1-5 för Sara's text
På bild från vänster: Claes Åström, Jörgen Ärlebo, Annika Åström, Maria Ärlebo, Eva Ärlebo, Alexander Åström. – Det är första gången vi är här under karnevalen faktiskt, vi åkte till Lund för att se den. Man ser så bra här uppifrån, så därför satte vi oss här för att äta, säger Claes Åström, karnevalåskådare.

Emelie Ohlin (t.v.), sektionschef på revyn. Julia Borrebaeck, kommunikiationschef på revyn. – Vi har ingen större koll på tåget egentligen, vi är mest peppade på att se det. Efter tåget ska vi jobba med revyn resten av dagen, och sen ska vi festa!, säger Emelie Ohlin, sektionschef på revyn.
Emelie Ohlin (t.v.), sektionschef på revyn. Julia Borrebaeck, kommunikationschef på revyn.
– Vi har ingen större koll på tåget egentligen, vi är mest peppade på att se det. Efter tåget ska vi jobba med revyn resten av dagen, och sen ska vi festa!, säger Emelie Ohlin, sektionschef på revyn.

Från vänster: Max Englund och Daniel Nielsen. – Det är första gången vi är här på karneval. Vi tänkte nog hänga här och se vad  som händer, men jag ser mest fram mot konserterna i kväll!, säger Daniel Nielsen, student.
Från vänster: Max Englund och Daniel Nielsen.
– Det är första gången vi är här på karneval. Vi tänkte nog hänga här och se vad som händer, men jag ser mest fram mot konserterna i kväll!, säger Daniel Nielsen, student.

Caroline Hervén och Conny Johansson Hervén. – Jag har varit på alla karnevaler sedan 1986. Jag gillar karnevaltåget, speciellt alla roliga ordvitsar som dom har med lite överallt, säger Conny Johansson Hervén, bosatt i Lund. – Jag har också varit på väldigt många karnevaler. Det är väl framförallt stämningen och folkfesten som gör det så kul, säger Caroline Hervén, bosatt i Lund.
Caroline Hervén och Conny Johansson Hervén.
– Jag har varit på alla karnevaler sedan 1986. Jag gillar karnevaltåget, speciellt alla roliga ordvitsar som dom har med lite överallt, säger Conny Johansson Hervén, bosatt i Lund.
– Jag har också varit på väldigt många karnevaler. Det är väl framförallt stämningen och folkfesten som gör det så kul, säger Caroline Hervén, bosatt i Lund.

– Jag tycket det är trevligt med karnevalen. Det är första gången jag jobbar, men annars har jag varit här två gånger tidigare. Vår uppgift nu är väl framförallt att hålla styr på alla människor som ser på, säger Kristina Pettersson, polisvolontär.
– Jag tycket det är trevligt med karnevalen. Det är första gången jag jobbar, men annars har jag varit här två gånger tidigare. Vår uppgift nu är väl framförallt att hålla styr på alla människor som ser på, säger Kristina Pettersson, polisvolontär.

 

Text: Sara Wigsén
Foto: Jens Hansen