Tåget gick som på räls

- in Karneval, Kultur & Nöje
@Lundagård

I framtiden kommer mannen att vara utrotningshotad och Sverige vinner VM tack vare elva framklonade Zlatans. Se bilder från tåget här!

Solen lyste på åskådare och karnevalister när Karnevalståget avgick klockan ett från Lundagård på lördagen. Futuraltemat lyste tydligt igenom vagnarnas teman, och flertalet var trampdrivna i sann futuralanda. 3D-teknik, kloning och månresor fanns att bevittna. Orkestrar fanns det gott om i framtidståget och förgyllde det med trumvirvlar, musik och pompomviftande.

Den gammaldags hästdroskan lockade fram spontana applåder för sin innovativa konstruktion. En extra eloge vill vi ge till killen som låg dubbelvikt inuti hästskelettet och cyklade med armarna.

Men åskådarna fick också en del futurala tankeställare. Oljan är slut, djur gör experiment på människor, och växthuseffekten har gjort att Vasaloppet körs på bar mark. Är det så här framtiden kommer se ut?

Mycket anspelade på aktuella världshändelser, som till exempel Putins kritiserade anti-gaylagar och katolska kyrkans motstånd mot abort. Båda fick sig ett par ordentliga kängor i bland annat ”Moscow pride”-vagnen och ”Vatikanstatsvagnen” som bland annat delade ut kondomer. Även Skånetrafiken aka ”Skånetragiken” blev sågade och likaså NSA-avlyssningen.

Vi fick även se lite hoppfulla inslag, som i vagnen där världsfred och cancerbotemedel var avklarade, och världsproblemet var att ta reda på vad som kom först – hönan eller ägget.

 

Text: Karolina Jakstrand och Saga Sandin