Idag satsas det på smånöjena

- in Karneval, Kultur & Nöje

Sista dagen av karnevalen har precis dragit igång. Många aktiviteter är slutsålda, men var inte orolig – det finns alltid någonting att göra på området.

Karnevalens sista dag är redan i full gång. Biljetterna till Revyn och Showen är slutsålda, men det finns ett fåtal biljetter till tältnöjena och smånöjena.
– Det är egentligen precis som igår, vi har fortfarande biljetter kvar till Barnevalen, Cirkusen, Spexet, Kabarén och Filmen, säger Clara Luthman, kommunikationschef.

Trötta men peppade
Både de som arbetar under karnevalen och de som besöker den, är trötta efter gårdagen. Men området börjar sakta fyllas av folk, trots regnet.
– Vi är oerhört laddade inför den sista dagen. Alla är lite trötta, men ändå väldigt peppade, säger Fanny Ramel, karnevalsgeneral.
Idag ska fokus ligga på smånöjen, eftersom de flesta stora aktiviteter är slutsålda. Några aktiviteter som kan besökas under dagen är FuturalFunural, Sketchetera och Undergången.
– Det är kortare föreställningar där publiken deltar och får vara med. De är jättetrevliga alla tre, och väldigt uppskattade, säger Fanny Ramel.

Kom i tid
Inför konserterna i kväll kommer karnevalen att spärra av vissa områden nära Stora scenen för att folk inte ska komma för nära.
– Ett råd till alla som ska se olika band är att verkligen komma i tid, annars är chansen ganska liten att man överhuvudtaget får plats. Och tänk på att inte vara allt för alkoholpåverkad. Kom dit och njut av musiken och var glad helt enkelt, säger Carl Lundgren, säkerhetschef.