Slutet gott, allting gott

- in Karneval

Futural i all ära, men efterkarneveljen var en hyllning till historien som skrevs i våras.

Till skillnad från karneveljen i våras är det inte riktigt samma exhalterade och uppsluppna stämning, Kanske beror det på att arenan inte är fullt så spräckfylld med folk, eller så beror det kanske på att förväntningarna inte är riktigt lika höga.

Men arrangörerna har jobbat hårt för att tacka karnevalisterna, och det märks. Sammanlagt har drygt 120 personer hjälpt till att ordna med efterkarneveljen. Konferensiererna Calle Öberg och Anna Solmell inleder med ett sånguppträdande och sen är showen igång. Godbitar från karnevalens stora och små nöjen varvas med tackhälsningar från alla sektionschefer.

Höjdpunkternas höjdpunkt, i flera bemärkelser, var när cirkusen bjöd på luftakrobatik från en fantastisk duktig tjej i tyg hängandes flera meter ifrån arenans tak. Arenan tystnade av förundran.

Till sist är det karnevalsgeneralen Fanny Ramels tur att framföra ett sista tacktal. Det pratas om hur mycket öl som sålts och druckits, och hur fantastiska och duktiga alla karnevalister har varit. När tonerna av en mer melankolisk version av Karnevalsmelodin börjar och minnesbilder från i våras rullar på storbildsskärmarna så känns det faktiskt lite ledsamt att det är slut.

Men strax senare entrar Veronica Maggio scenen. Jubel bryter ut och ett lämmeltåg av karnevalister strömmar mot scenen. Än har de några timmar kvar för att suga ut det sista av 2014-års karneval.

Se Lundagårds fotografer Thobias Bergströms, Daniel Kodipelli och Jens Hunts bildspel från kvällen här: