Stampus FM stöttar Musikhjälpen

- in Nyheter

För tredje året i rad stöttar Stampus FM Musikhjälpen – och den här gången gör de det större än någonsin.

– Första året hade vi en välgörenhetskonsert, förra året satt vi också i en bur men på ett väldigt litet område borta på kafé Mind park, säger Stampus FM:s stationschef Nerman Hopovac.

Nerman Hopovac är stationschef på Stampus FM. Foto: Arkiv/Carl-Johan Kullving
Nerman Hopovac är stationschef på Stampus FM.
Foto: Arkiv/Carl-Johan Kullving

Stampus FM sitter i en egenbyggd bur i U2 på Campus Helsingborg. De byggde den 12 kvadratmeter stora buren av trä och plexiglas i helgen med hjälp av snickare och glasmästare som ställde upp gratis. Igår torsdag, efter tre dagar, tog de ner buren.
– Eftersom det var första gången vi gjorde det så här stort, ville jag inte att vi skulle ta oss vatten över huvudet. Därför höll vi det till tre dagar istället för fem, säger Nerman Hopovac.

Stampus FM har sänt live från buren och bjudit in gäster, artister och själva informerat om årets kampanj – kampen mot HIV.

Samlar in pengar
För att samla in pengar har de gått med bössor på Campus Helsingborg och även gjort det möjligt att skänka pengar genom mobilen. De har även en auktion på Tradera som avslutas på söndag, där företag har skänkt saker till förmån för Musikhjälpen. Bland annat har Helsingborgs bryggeri gett ut en ölprovning för tio personer och Skånska fallskärmsklubben ett tandemhopp.
– Det har varit väldigt mycket jobb, många att kontakta och mycket att fixa men det har det varit värt, förklarar Nerman Hopovac.

Även fast de slutar sitta i buren idag, fortsätter kampen. Under dagens torsdagspub går 100 procent av vinsten på försäljningen direkt till kampanjen, så där hjälper moderförening Stampus till. Det här är ett helt nytt koncept för Campus Helsingborg men Stampus FM hoppas på att de startat en tradition.
– Även fast vi inte sitter här fortsätter vår kamp. Vi har sått ett frö och nu ska vi få det att växa, det har varit bra men kan bli bättre, avslutar Nerman Hopovac.