Svensk artist hotas av utvisning

- in Nyheter
@Pontus Bark

MUSIK. Gör som över 8000 andra – skriv på för att Thaiboy Digital ska få stanna.

Som en del av det hajpade Yung Lean-gänget, bestående av tvillinggrupperna Sad Boys samt Gravity boys, har Thanapat Thaothawong, mer känd som Thaiboy Digital, varit en del av en ny, fräsch och innovativ svensk hiphopvåg.

Artisten, som bott i Sverige i över 10 år, hotas nu av utvisning. Kompisen och kollegan Jonathan Håstad (Yung Lean) har startat ett upprop för att få Migrationsverket att ändra sitt beslut. Det var inte förrän i våras som svenska myndigheter krävde att Thanapat skulle söka uppehållstillstånd. Detta på grund av att hans föräldrar inte längre räknas som vårdnadshavare.

Som artist har Thaiboy Digital bland annat släppt mixtapet Tiger. Ett verk som blivit belönat med högsta betyg i DN. Det är dessutom en platta som  delvis handlar om just rädslan att bli utvisad och ångesten detta fört med sig. Visst vore det förjävligt om inte Thanapat fick stanna i Sverige? Skriv på här.

Passa på att se Yung Lean & Sad boys på Babel i Malmö nu ikväll (lördag). 160 spänn i dörren eller en tia mindre för förköp.

……………………..

Veckans tips: Narkotikalandet (P1 Dokumentär). Reportageserie i podcastformat om livet som missbrukare. Om hur priset på heroin sjunker i takt med att langarna blir fler och fler. Om John, killen med 47 nummer till langare sparade i telefonboken. John, som förlorat lägenhet, bil, jobb.

Allt på grund av drogen som gjort honom till levande död. Men också om Linda som går på subutexbehandling men säljer tabletterna och fortsätter med heroinet för att få mat på bordet. Och om Emma, som för bara några dagar sedan hittade sin pojkvän i sin lägenhet död av en överdos. Som nu släpar runt hans tillhörigheter i en svart sopsäck och försörjer sig genom att sälja sin kropp.