Bli kändiskock med lyxnudlarna

- in Nyheter

Hallå där… Niklas Vestberg, exekutiv producent för TV-programmet Halv åtta hos mig som kommer till Lund i februari…

Niklas Vestberg, exekutiv producent för TV-programmet Halv åtta hos mig . Foto: Press/TV4
Niklas Vestberg, exekutiv producent för TV-programmet Halv åtta hos mig .
Foto: Press/TV4

Är det vanligt att studenter är med i programmet?
– Oj, nej det är nog inte jättevanligt. Vi har haft med ett par studenter, men det tillhör inte vanligheterna. De flesta som är med, både unga som äldre, brukar ändå ha något slags yrke. Men vårt mål är att få med en så stor blandning av människor som möjligt – att visa upp hela Sverige och dess befolkning.

Ryker hela studentbudgeten om man deltar?
– Det finns inget budgettak, maten kan kosta 100 kronor eller 2000 kronor. Det är helt upp till en själv. Deltagarna får själva stå för kostnaderna av maten. Sen tillkommer ett litet arvode för att vara med och då kan deltagarna välja att använda sig av det eller inte.

Hade ni godkänt en typisk studentmeny med nudlar, blodpudding och piggelin?
– Tja alltså, det vi vill ha är deltagare som har ett visst matintresse. Det känns kanske inte så jättekul med halvfabrikat på så sätt. Men budgeten behöver inte vara så stor. Det är ju roligt att inspireras av människor som kör enklare menyer men gör det bra. Olika människor har olika kunskaper, och bara för att menyn är billig behöver det inte innebära att den inte är spännande.

Är det okej att vara i sin studentkorridor?
– Det har vi nog inte haft i programmet tidigare, så det vore helt fantastiskt att se det! Produktionstekniskt sett är det lite svårare att filma i små utrymmen, men det löser vi alltid. I korridorer finns ofta ett gemensamt kök, så det hade absolut funkat.

Hur blir jag utvald till programmet?
– Det börjar med att ett antal personer söker till castingen. Sen vaskar vi fram ett 15-tal personer och utgår efter personlighet och vilken meny deltagaren föreslår. Vi vill helst ha en mix av personer, så att det inte blir fyra deltagare med samma yrke och likartad mat. Efter ett hembesök och intervjuer väljs till slut kandidaterna ut. Så att våga bjuda på sig själv och vara avslappnad är ett bra tips.

FAKTA: Halv åtta hos mig

  • Är ett matlagningsprogram för amatörkockar som sändes för första gången i oktober 2008.
  • Varje vecka får fyra deltagare bjuda varandra på trerättersmiddag, och efter varje avslutad kväll betygsätts matlagningen av de som deltagit.
  • Personen som fått flest poäng koras till veckans kock och erhåller en prissumma på 15000 kronor.
  • TV-programmet kommer till Lund för casting. Är du sugen på att delta skickar du ett mejl till middag@itv.com. Sista anmälningsdag är den 23 februari.