”Man blir som en familj”

- in Nöje

Hallå där… Edvin Olbers, service management-student med inriktning turism och MMA-fighter.

Hur kommer det sig att du började med MMA?
– Jag och några polare ville testa på. Jag hade testat kickboxning innan, men tyckte det var för snävt. När jag gick över till MMA var det dock bredare än jag någonsin kunnat ana.

När började du?
– När jag var 16 år.

Foto: Christina Zhou
Edvin Olbers. Foto: Christina Zhou

Vad tyckte dina föräldrar om det?
– De gillade det inte från början. Båda jobbar inom sjukvården och vet vilka konsekvenser sporten kan leda till man tävlar på professionell nivå. Innan  jag började var jag en testeronfylld gymkille och de märkte att jag blev mycket mer harmonisk av MMA. Jag blev mer disciplinerad och blev bättre på att koncentrera mig.

Skulle du rekommendera sporten för andra?
– Defintivt. Det är en utmanande sport och den bästa träning jag någonsin fått. Det är också det runt omkring – som sammanhållningen på klubben. Alla som går dit vill träna och det skapar en stark gemenskap. Man blir som en familj.

Har du någonsin haft användning för MMA utanför ringen?
– Bara när jag ska brotta ner pappa.