Campus Helsingborg sadlar om inför tandem

- in Nyheter

Tandemstafetten samlar 4 000 studenter i ett cykellopp från Göteborg och hela vägen tillbaka till Lund. För andra året i rad finns ett gemensamt stafettlag ifrån Campus Helsingborg med.

Fredagen 6 maj kommer 4 000 Lundastudenter starta sin cykeltur söderut från Göteborg hemåt mot Helsingborg och Lund. Sammansatta i sektions- och nationslag ska de en dag och över 30 mil senare anlända i Lund på sina tandemcyklar.

campus-hbg
Julia Clausson och Michelle Larsson. Foto: Agora

I Lund är Tandemstafetten en stark tradition som drar stort intresse där studenter till och med tältat natten innan biljettsläppet för att säkra en plats i sitt lag. I Helsingborg har inte traditionen varit lika stark, men för andra året i rad kommer nu ett stafettlag bestående av Campus studenter finnas med.

– Det känns jätteroligt och viktigt. Campus Helsingborg är ju en del av Lunds universitet, men vi gör ju faktiskt inte särskilt mycket saker tillsammans med studenterna i Lund. Men Tandemstafetten är någonting som vi är inbjudna till precis som alla andra sektioner och då gäller det att ta vara på det och ingå i gemenskapen. Vi måste visa att också finns på kartan, säger Michelle Larsson, som tillsammans med Julia Clausson är general för Helsingborgslaget i Tandemstafetten.

Glada biljettköpare
Ungefär en femtedel av de 50 platserna som finns såldes under torsdagens biljettsläpp. Men fler möjligheter att knipa en plats i Helsingborgslaget kommer att finnas, och Michelle Larsson och Julia Clausson är inte oroliga för att för få kommer att anmäla sig.

– Eftersom att det är 20 sträckor under stafetten och två personer cyklar samtidigt behöver vi minst 40 personer, och det tror jag inte kommer att vara några problem, säger Julia Clausson.

Först ut att knipa biljetter på torsdagen var Campusstudenterna Ellinor Andersson och Johanna Egvärn.

– Vi har hört andra berätta om hur roligt det är, och eftersom vi går sista året så tänkte vi ta den här sista chansen. Det ska ju bli väldigt roligt att åka med ett gäng på en sån här grej, det blir ju ganska intimt med bara 50 personer och man hjälpas åt att heja på sitt lag och sådär. Så vi ser verkligen fram emot det, säger Ellinor Andersson och Johanna Egvärn.

Gemenskap ledordet
Och för Helsingborgslagets generaler är argumentet för varför Campus studenter nu ska köpa biljetter till stafetten solklart. Gemenskap utlovas, på flera sätt.

– Det är ju dels ett sätt att knyta band till resten av universitetets studenter, och träffa en massa nya människor. Men också en gemenskap inom laget, man umgås ju väldigt intimt och väldigt intensivt, så förhoppningsvis får vi en härlig stämning i gruppen, säger Michelle Larsson och Julia Clausson, generaler för Tandemstafettens Helsingborgslag.