Medaljregn över Lars

- in Nyheter
@Casper Danielsson

Stina Holm, Amanda Lindskog och Malin Magnusson. Tre ryttare från Lunds akademiska ryttarsällskap som under helgens Student-SM i ridsport i Uppsala plockade hem en medalj vardera.

[ads1]

Stina Holm vann individuellt guld i dressyr, Amanda Lindskog tog en silvermedalj i dressyr och Malin Magnusson plockade hem en bronspeng i hoppning.

– Det här är det roligaste man kan göra och det har varig hög klass på arrangemanget och tävlingarna, säger Malin Magnusson, medicinteknikstudent och nybliven guldmedaljör i Lag kombinerat.

Lunds akademiska ryttarsällskap har tidigare visat sig från sin bästa sida och vann i höstas priset  Årets studentidrottsförening 2015. Då tilldelades föreningen 10 000 kronor i prispengar och sedan dess har alltså föreningens ryttare fortsatt excellera.

– Jag tror att det är bland annat tack vare våra samarbeten som vi kommit så pass långt. En annan framgångsfaktor är att vi i grund och botten är hästmänniskor som brinner för det vi gör, sa Malin Magnusson, då.

Nya utmaningar hägrar också framöver för Lars. Föreningen är i högsta grad delaktiga som arrangörer av Student-VM som går av stapeln på Flyinge i månadsskiftet juni-juli.