I-sektionen samlade in 65 000 till musikhjälpen

- in Nyheter
@Tindra Englund

Hallå där… Anton Lundqvist  ordförande på sektionen för Industriell Ekonomi vid LTH. På vilket sätt har I-sektionen bidragit till årets musikhjälpinsamling?

– Det började med att vi var lite inspirerade från förra året, då vi gjorde en insamling för människor på flykt. Vi ville göra något liknande i år och det hela mynnande ut i att vi tillsammans med de andra I-sektionerna vid Chalmers, KTH, Linköping och Luleå bestämde oss för att hänga på musikhjälpens insamling tillsammans.

Hur mycket lyckades nu samla in totalt?
– 130 000 kronor blev det totalt.

Hur känns det?
– Det känns otroligt. Det är sjukt att vad man kan åstadkomma bara man bestämmer sig för att göra något tillsammans. 

Hur såg upplägget ut?
– Det var en gemensam bössa men vi delade upp det så att man kunde skänka via sin egen sektion för att göra en tävling av det hela och därmed egga varandra att skänka mer.

Vem vann tävlingen?
– Det slutade faktiskt med att vi vann. Vi fick in 65.000 kronor.

Kan du ge några exempel på vad ni gjorde för att samla in pengarna?
– Vi hade lite olika strategier. Till en början skapade vi ett evenemang där vi bjöd in alla sektionens medlemmar. Sedan fick man dels skicka in förslag på vad man kunde göra och om man hade idéer hjälpte styrelsen gärna till att genomföra dem. Dessutom gjorde styrelsen även en del egna grejer.

– Det var allt från att stå i foajén och sälja fika till valfritt pris, till att man på vår tacksittning fick önska låtar som skulle spelas på eftersläppet mot en liten slant. Mest pengar drog dock vår Julauktion in.  Bara den drog in 30 000 tror jag.

Vad är en julauktion?
– Upplägget var att alla fick skicka in förslag på saker de ville auktionera ut. Så det var allt från en fisketur med två grabbar som älskar att fiska till att jag auktionerade ut en dag som ordförande.  Med andra ord var det mycket blandat och högt som lågt.

Kommer ni göra liknande grejer även i framtiden?
– Jag hoppas att det kan bli en återkommande grej och att vi kanske även kan engagera de andra sektionerna på LTH.

Varför var det viktigt för er att vara med på det här?
– Dels så tycker vi att det var väldigt lyckat förra året och sedan var det väldigt kul att driva ett projekt med de andra sektionerna och dessutom att kunna göra det för välgörenheten, det är tre flugor i en smäll. Inte minst då insamlingen gick till att barn i krig ska ha rätt att gå i skolan. Det stödjer vi det är tack vare att vi själva har fått gå i skolan som vi är där vi är.

I-sektionens ordförande och vice ordförande: Anton Lundqvist och Ingrid Arvidsson. Foto: Privat.
I-sektionens ordförande och vice ordförande: Anton Lundqvist och Ingrid Arvidsson. Foto: Privat.