Corpus Medicum tog hem lilla Bergshackan

- in Nyheter, Studentliv

Solen värmde fortfarande när Tandemstafetten gick i mål. Corpus Medicum tog hem lilla Bergshackan och Västgöta Nation vann nya hjälmpriset.

Mellan lördagen och söndagen 13 och 14 maj utspelade sig den årliga och vid det här laget anrika Tandemstafetten. Stafetten innebär att studentlag från kårer och nationer cyklar på tandemcyklar från Göteborg till Lund, åtföljda av festande partybussar. De cyklande tandemparen byts av med cirka en halvtimmes mellanrum av nya par från sitt lags åtföljande buss.

Efter en lång resa började de första cyklarna rulla in i ett soligt Lundagård strax efter klockan fyra på eftermiddagen. Det hade knappast gått att få bättre väder.

Det var en festlig stämning i hela Lund under söndagen, Lundaloppet pågick såväl som olika aktiviteter med anledning av universitetets 350-årsjubileum. Men i Lundagård var det ingen tvekan om vad som var viktigast.
– Förra året vann vi partypriset, men det var roligare i år, säger Matilda Karlsson från medicinska kåren Corpus Medicum.

Corpus Medicum vann lilla bergshackan, priset för att ta sig snabbast över Söderåsen.
– Vi tyckte det var synd att vi inte vann alla priser egentligen, säger Egil Borg Bromée, också från Corpus Medicum.

Men alla cyklade inte hela vägen. Närmare bestämt var det enligt Matilda Karlsson bara Corpus Medicum som gjorde detta.
– Vi var dom enda som cyklade hela vägen, de andra fick ta cyklarna på bussen, säger Matilda Karlsson

Klockan fem började folk dra sig tillbaka och till sist återstod bara två som badade i fontänen.

Förutom Corpus Medicum var det ytterligare några lag som vann priser. Snabbast över Hallandsåsen och därmed vinnare av stora bergshackan var Västgöta nation. Västgöta nation vann också priset som var nytt för i år – hjälmpriset. Närmast den hemliga idealtiden var Göteborgs nation. Kalmars nation och Wermlands nation fick dela på strulpriset, medan Hallands nation tog emot partypriset.

_________________________________________________________________________________________________________________

Prisvinnarna var:
Stora bergshackan: Västgöta Nation
Idealpriset: Göteborgs Nation
Partypriset: Hallands Nation
Strulpriset: Kalmars Nation/Wermlands Nation
Hjälmpriset: Västgöta Nation