Informationsmöte om hyreshöjningar på Lunds nation

- in Nyheter

Boende har tidigare klagat på bristande kommunikation. I kväll ska det hållas informationsmöte på Lunds nation med anledning av renovering och hyreshöjning som skett på nationens hus utmed Stora Tomegatan.

Det har varit många turer kring korridorsrummen på Lunds nation förra året. I våras mottog ett femtiotal boende på nationen beskedet att de inte kunde bo kvar i sina rum över sommaren på grund av en omfattande renovering. I höstas fick de en till nyhet, då de fick reda på att hyran skulle höjas, i vissa fall med nästan 1000 kronor i månaden. Detta var något som en del boende valde att bestrida.

Drabbade studenter på nationen har klagat på bristande information om både renoveringen och hyreshöjningen. I kväll ska det hållas ett informationsmöte där alla boende uppmanas att delta.  ­

– Under mötet kommer hela husstyrelsen sitta med och informera tillsammans med representanter från nationen, och husförmännen på Lunds nation, säger Ylva Lidin, Kurator på Lunds nation.

Enligt Ylva Lidin kommer det under mötet inte meddelas någon ny information utan det kommer vara en genomgång av vad som skett och möjlighet för de boende det kommer ges möjlighet att ställa frågor.

–  Det kommer ges en grundlig genomgång med alla boenden om renoveringen som har varit och hyresjusteringen. Det här är ett tillfälle att samla alla och prata ansikte till ansikte. Alla ska få möjlighet att ställa sina frågor, säger Ylva Lindin.