LUNCHTESTET: Lunds nation

- in Nationer

Det är fredag och därtill råder en särskild stämning i Penthouse på Lunds nation vid lunchtid, liksom lätt och förväntansfull över vad veckoslutet har att erbjuda denna gång.

I dag serveras Chicken tikka masala, som varieras med blomkål för den som äter vegetariskt. Efter en tur i den aningen rossliga och långsamma hissen, med en tillhörande hjärtattack senare, får vi mat nästan direkt.

Huvudrätten är god men det vegetariska alternativet är lite av en besvikelse. Hur mycket protein innehåller egentligen blomkål? Min kompis får dessutom lite kyckling i sin blomkål tikka masala. Kanske var det ett försök till att kompensera. Kanske en enkel miss i köket.

Nog med kritiken, vi glömmer snabbt kycklingincidenten när efterätten och kaffet serveras kort därefter. Socker och koffein, perfekt kombination med andra ord och plötsligt känns hela kostcirkeln fulländad. Vi blir mätta, pigga och lämnar Lunds nation lite gladare än när vi kom dit.

Bra mat till bra pris. Ingen dundermåltid som låter en gå mätt till sent på kvällen dock, men en kompletterande fika är ju alltid en bra idé.  Särskilt en fredagseftermiddag i februari. Vi tar
förresten trapporna ner.

Bäst: Utsikten
Sämst: Hissen